// Zorg algemeen

verzekerde zorg

LS,Kunnen we wel “ zorgen verzekeren “ in Nederland:Buiten dat we zeer tevreden en blij zijn over de zorg van de afdeling cardiologie in het Catharina ZH Eindhoven spreek ik mijn toch mijn bezorgdheid uit over de zorgverzekeraar welke de naam ik nog niet wil noemen. Echter ik sta wel te popelen om deze in de media te vernoemen.Vanaf maart van dit jaar heeft onze dochter 4 keer met een ablatie te maken gehad in het kader van haar hartritmestoornissen, en 4 keer niet gelukt. Zowaar een heel ingrijpende gebeurtenis als je pas 25 jaar jong bent. Ook de diverse medicatie welke steeds is voorgeschreven, heeft niet het afdoende resultaat of geen resultaat gehad en heeft geen verbeteringen laten zien.Het heeft inmiddels haar hele leven op zijn kop gezet. Ze is haar baan kwijt geraakt en ook haar 7 jaar durende relatie staat op dit moment onder hoogspanning door haar ziek zijn. Ze durft niet meer alleen te zijn, is futloos, moe en vooral ook moegestreden. Het gevoel hebben alleen te staan met je problemen geeft geen rust en alles en iedereen rondom haar heen is betrokken. Ook bepaald geen omstandigheden, die het herstel hiervan mogelijk maken. Na haar 4e ablatie hebben twee cardiologen te kennen gegeven dat een 5e ablatie niet meer zinvol is in Nederland, maar in Frankrijk (Bordeaux) zou moeten kunnen plaats vinden, omdat daar een diagnostische techniek voorhanden is die onze dochter bijna zeker zou kunnen helpen.(te weten Cardio-Insight). Echter geeft de verzekeraar niet thuis, ondanks ondersteunende documentatie van beide cardiologen die dit aanbevelen. De verzekeraar laat echter liever onze dochter vertrekken naar Nieuwegein voor een 5e ablatie. U kunt zich natuurlijk allemaal wel voorstellen met deze prognose, dat onze dochter zoiets heeft van “ aan mijn lijf geen onnodige polonaise meer”. Onze dochter zal dus als het aan de verzekeraar ligt nog meerdere ablaties in Nederland moeten ondergaan met een naar alle waarschijnlijkheid negatief resultaat. Een lot uit de loterij wordt het letterlijk genoemd.Kan dit zomaar in Nederland? Moet een jonge vrouw van 25 jaar en waarbij duidelijk gesteld wordt dat in Nederland geen passende oplossing voorhanden is dan ziek blijven? Met 10 miljard teveel in de verzekeringskas moet het toch mogelijk zijn om ook onze dochter te “verzekeren van zorg”. Men noemt zich toch niet voor niets de ”zorg-verzekeraar”?Ik erger me dood met alle spots op televisie die u allen proberen over te halen toch zeker over te stappen naar desbetreffende verzekeraar. Je krijgt bij deze verzekeraar het idee dat alleen Roy Donders een gekleurd gipsje kan halen. En ik word weer boos dat onze dochter ziek moet blijven!! GLASHELDER betekent voor onze dochter GLASHARD!

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • H x avatar
    Hoi,ik heb in het verleden in zuidwest nederland gewoond,en was verzekerd bij C?,ik denk zoals de meesten in het zuiden van het landmijn ziekenhuis had een overeenkomst met het middelares in gentik heb daar 2 gewone ablaties,en 2 pulmonale venen ablaties ondergaan,werd allemaal vergoedtweet natuurlijk niet of ze die specifieke operatie daar ook doen..Succes ermee

    0
  • M V avatar
    Heftig dat uw dochter al 4 ablaties heeft gehad en momenteel niet verder geholpen kan worden in Nederland. Misschien wil u deze vraag op het forum stellen zodat andere mensen eventueel ervaringen kunnen delen met u. Verzekering technische weet ik niet veel. Dus misschien dat het forum u daar meer antwoorden kan geven. Ik begrijp volkomen uw frustraties. Veel succes is het maken van keuzes.

    0

Je moet Inloggen om te reageren