// Zorg algemeen

verwikkelingen operatiewonde

Mijn man kreeg begin mei een aortadyssectie, met een spoedoperatie die goed verliep. Half juli vertoonde de operatiewonde helemaal bovenaan ontstekingstekenen : roodheid en warmte. Hierop volgde het opengaan van twee delen van het midden van de wonde met hypergranulatie. Begin augustus werden deze twee delen als geheel opengelegd waarna de wonde met vacuumtherapie werd behandeld. Hypergranulatie kwam opnieuw terug, verdween dan even, de andere delen van de wonde ontstaken één voor één. Momenteel is de operatiewonde 'toe' maar de volledige wonde (met uitzondering van de onderste 5 cm) is dik, paars,pijnlijk met grote vochtblazen die afwisselend dan op de ene dan op de andere plaats opengaan met vocht- en bloedverlies. Er is geen koorts. Mijn man gaat wekelijks naar het ziekenhuis maar wordt niet altijd gezien door de specialist. Hij krijgt te horen : jij bent een speciaal geval ... maar er volgt geen uitgestippeld beleid. Wie heeft ervaring met dit, voor hartchirurgen misschien kleine, maar als patiënt en familie toch zorgwekkende problematiek?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • J t avatar
    Geachte mevrouw,Heel vervelend dat het wond herstel zo moeizaam gaat bij uw man na de succesvol verlopen operatie na een dissectie. Een spoed operatie na een dissectie is een zeer risicovolle operatie met kans op ernstige complicaties tot en met overlijden aan toe.Bij de meeste patient geneest de borst (sternum) wond probleemloos, soms gaat dit moeizaam. Waarschijnlijk heeft uw man een ontsteking gekregen van de sternumwond waarna deze is opengelegd. De wond moet dan 'secundair' genezen d.w.z. vanzelf dichtgroeien, dat kost veel tijd. Er is blijkbaar voor gekozen dit met een vacuumtherapie te doen, hierdoor wordt al het vocht en eventuele viezigheid afgezogen. Hierna zien we vaker dat de wond weer opnieuw open kan springen doordat er vocht in de wond wordt gevormd. We weten dat mensen met een slechtere bloedcirculatie van de huid meer problemen hiervan ondervinden. Een slechtere circulatie kan komen door ouder worden, overgewicht, suikerziekte, roken, alcoholgebruik en mogelijk nog meer oorzaken die we nog niet kennen. Wat bij uw man speelt kan ik zo niet zeggen maar dat de wond niet normaal geneest, lijkt me wel duidelijk!. Een behandelplan zal er natuurlijk wel zijn, u kunt daar de eerst volgende keer naar vragen. Ik weet uit ervaring dat sommige patienten (en uw man lijkt er een te zijn) heel lang blijven 'tobben' met hun wond, met veel geduld en goede medische zorg komt het uiteindelijk weer goed.Veel sterkte van , , Eindhoven

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy