// Zorg algemeen

Verwijderen draden

Ik heb een vraag .

ik heb van mijn pacemaker technicus begrepen dat ik niet geschrikt ben voor een normale pacemaker .

ze willen de pacemaker er uit halen incl draden .

en dan een pacemaker in mijn hart zetten .

wie heeft er ervaring mee met het verwijderen van de draden .

en wat is het precies voor operatie ?  Narcose of plaatselijk ?

Hoor graag van jullie 

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • H B avatar
    Ik heb hier ook een vraag over, Met het vernieuwen van de pacemaker is er een bacterie bij gekomen.Ik heb 16 dagen aan de antibiotica infuus gelegen, de pocket is schoon gesneden, gebrand en gespoelt, en moet 3 maanden 3 maal per dag 600mg antibiotica slikken.Wat als dit niet helpt? De draden zitten er al 20 jaar in, die zijn dus niet zomaar te verwijderen in mijn opinie. Is dit nog wel mogelijk?

    0
  • L D avatar
    Het kastje van de pacemaker verwijderen is eenvoudig. Het probleem zit 'm in de draden. Hoe langer draden in het lichaam aanwezig zijn, hoe moeilijker het is om ze te verwijderen. De draden groeien namelijk vast aan de vaatwand, waardoor het risico ontstaat dat er een gat in de vaatwand ontstaat bij het lostrekken. In het Catharina ziekenhuis, waar we gespecialiseerd zijn in het verwijderen van draden, doen we het daarom voor de zekerheid altijd op de operatie-kamer, onder narcose, samen met de hartchirug, voor het geval dat zo'n gaatje ontstaat. Als de pacemaker er minder dan een jaar in zit, dan is verwijderen van het gehele systeem geen probleem, maar als het langer dan een jaar is, dan kunnen er bij het verwijderen dus problemen ontstaan. De belangrijkste reden om het pacemakersysteem te verwijderen is een infectie. Dat moet het er bijna altijd uit. Andere zeldzame redenen zijn dat de draad bijv. ritmestoornissen veroorzaakt. Als regel wordt een draad die niet meer nodig is, gewoon in het lichaam gelaten.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy