// Zorg algemeen

verwardheid

Ls,

Na mijn hartoperatie(nieuwe aortaklep en omleiding)in april 2014 wordt ik regelmatig verward wakker in de ochtend.Plaats en tijd zijn dan niet duidelijk en zo'n aanval kan wel tot drie uur duren. Ik slaap met een cpap masker omdat er in de loop van 2015 werd geconstateerd dat ik apneu heb.Ook is er een pacemaker geimplanteerd. Bij een neurologisch onderzoek zijn geen afwijkingen op ct scan, eeg en mri scan vastgesteld. Ik ben nu echt ten einde raad. Waar komt dit vandaan en is er een oplossing?

Groet,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • J t avatar
    Geachte meneer,De klachten die u beschrijft zijn herkenbaar en komen helaas vaker voor. Patienten die geopereerd worden aan hun hart lopen een risico tot het krijgen van een zogenaamd delier. Een delier kenmerkt zich door klachten van verwardheid, hallucinaties, slecht slapen en onrust. Wij denken dat dit door de grote operatie, narcose en/of hartlongmachine komt. Er wordt veel onderzoek verricht naar het optreden en het voorkomen van een delier. Er kunnen dan eigenlijk nooit afwijkingen gevonden worden op EEG, CT of MRI scan (net als bij u). Een andere vorm van delier is het subsyndromal delirium (Engels woord) en zoals het woord al suggereert 'sluimert' dit al voor de operatie en na de operatie zet zich dit voort. Ik vermoed dat dit laatste bij u het geval is. Meestal wordt dit delier in de loop van de tijd minder, bij u dus (nog) niet... Het is ook bekend dat het bij sommige mensen het subsyndromal delirium nooit overgaat, ik hoop dat dit in uw geval wel gaat gebeuren. Er zijn (op dit moment) geen goede medicijnen of therapieen bekend. De tijd zal leren hoe het bij u gaat lopen. Heel veel sterkte van ,

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy