// Zorg algemeen

Vervolg hartstilstand

Goeiemorgen, een maand geleden had ik verteld over me neef die tijdens het hart lopen is overleden op 49 jarige leeftijd. Hij had ook al een hartstilstand gekregen toen die 19 jaar oud was. Ik was erg bang dat het iets erfelijks zou zijn, net als dat me vader er zich ook druk om maakte. Hij heeft een onregelmatige hartslag. Hij is naar de cardioloog in het AMC geweest 24 uur kastje. Echo. Loop test. Maar er is niks raars gevonden. Nu ben ik na me huisarts geweest en die zegt dat ik me nu niet meer druk hoef te maken dat ik ook zomaar een hartstilstand krijg door erfelijke aandoening. Kan ik daar zo vanuit gaan?. Ik had ook poli cardiologie gebeld omdat ik vorig jaar een echo en ecg heb gehad vanwege lage hartslag. En die zeggen ook dat er niks raars op te zien is. Nu had ik afgelopen week ineens hele erge Hartoverslagen, naar de huisartsenpost geweest en die zeiden dat het stress was van de gebeurtenissen van de afgelopen tijd. Ik maak me er zorgen om maar overal zeggen ze dat het niks is.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    U bent erg bezorgd, wat ik kan begrijpen, over een erfelijk probleem. Een hartstilstand bij mensen boven de 45 jaar, beftreft bijna altijd een acuut hart infarct met daardoor ventrikel fibrilleren. Een acuut hartinfarct wordt niet als een erfelijke ziekte gezien, maar je kunt er wel een erfelijke aanleg voor hebben. Ik adviseer u dus in ieder gaval gezond te leven en bloeddruk en cholesterol te laten controleren in het kader van een zo laag mogelijk risico op een infarct. Wat uw neef op 19 jarge leeftijd is overkomen is daarom wel opvallend. De cardiologie van het AMC is een beroemd ziekenhuis op het gebied van de erfelijke hartziekten. Als u daar over uw neefeet heeft verteld dan hebben ze zeker naar eventuele erfelijke problemen gekeken. Ook als u dat niet verteld zou hebben, kijkt elke cardioloog ook met de vraag of er een bijzonder erfelijk probleem zou zijn.Maakt u zich over de overslagen geen zorgen, als de echo en ECG goed waren. Die zullen in uw geval geen probleem veroorzaken.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy