// Zorg algemeen

Vertekend beeld ecg

Goedemiddag,

Kan een ecg een st depressie laten zien als er medisch gezien geen sprake is van daadwerkelijk zuurstoftekort van het hart maar van verkramping van / spanning op de vliezen om de organen (hart/longen)?(Dus met andere woorden als er minder ruimte is voor het hart). Kan het ecg dit dan dusdanig vertalen?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    Het hartfilmpje (ecg of elektrocardiogram) is een weergave van de elektrische stroom die door het hart loopt.Inderdaad kunnen afwijkingen in het beloop van de elektriciteit die we op het ecg zien verschillende oorzaken hebben en hoeft het dus niet altijd te betekenen dat er zuurstoftekort van het hart is.Dergelijke beoordeling vraagt echter wel jarenlange training en ervaring.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy