// Zorg algemeen

verstopte kransslagaders a.g.v kalk

Een broer van mij heeft een aantal jaren geleden, hij was 50 jaar, 2x een hartstilstand gehad en is gelukkig succesvol gereanimeerd. Hij is toen gedotterd en heeft stents gekregen. De oorzaak was kalkafzetting in de kransslagaders. Kort voor dit gebeurde was hij vanuit zijn werk medisch gekeurd. Cholesterolwaarden waren goed. Mijn vraag is of kalkafzetting in de vaten ook in het bloed te zien is.Bij voorbaat dank.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

  • H V avatar
    ik loop al een paar jaren rond met onverklaarbare klachten bij linkersleutelbeen. Ik heb FH. Mijn vader heeft een lichte hartinfarct gehad op zijn 59ste. Verder is in november 2015 een Agatston score van 155 vastgesteld. Geen waarneembare stenoses. Ik slik 20 mg Crestor elke dag daar bij visolie en q10 en om de dag vitamine k2. Alle onderzoeken tot nu toe zijn zeer positief over mijn gezondheid bijvoorbeeld cardiologie centrum utrecht en medische sportkeuring. Verder ik rook niet hou me aan gezond eten en aan bewegen.Waar ik mij druk om maak is de Agatston score. Ik krijg geen duidelijk beeld wat dat is van de arts. Kunnen jullie mij helpen wat de Agatston score is en wat dat voor mij betekent?

    0
  • C H avatar
    Vervelend on te horen dat het niet lukt gelukt is tijdens de poging tot een dotter behandeling. In de praktijk komt het vaker voor dat het niet de eerste keer lukt. Soms moet een cardioloog stoppen met een dotterbehandeling dat kan om meerdere redenen zijn. Een second opinion bij een andere cardioloog is geen raar idee. Als ik u was zou ik daar over na denken. En ik begrijp heel goed dat u aangeeft dat u in de toekomst “te oud” wordt gevonden voor een operatie. Succes en geniet van uw vakantie.

    0
  • L d avatar
    Ik ben 70 jaar, en heb 9 jaar geleden 3 omleidingen gehad. Acht weken na de ingreep ben ik weer volledig aan het werk gegaan, wat ik tot op heden nog doe. In de zomervakantie kreeg ik last van mijn hart. Nu is links rijden met een camper op smalle onoverzichtige wegen in Ierland niet echt bevorderlijk voor je hart. Zeker als je daar fiets- en wandeltochten aan toe voegt. Met wat moeite heb ik bij een apotheker in het uiterste westelijke puntje van Europa, het plaatsje Dingel een spuitje voor onder mijn tong los weten te krijgen. Ik ben de man nog steeds dankbaar. Ik heb het spuitje moeten gebruiken en heb me bij terugkeer gemeld bij het ziekenhuis, waar geconstateerd werd dat ik toch een infarct(tje) had gehad. Er is kort daarna geprobeerd een stent te zetten, wat niet lukte, waarna een heuse hoogleraar tevergeefs geprobeerd heeft een draad door de vernauwing te krijgen die de boor moest geleiden om de verkalking weg te boren. "En wat nu" was mijn vaag. "Een omleiding wellicht?" "Voor een omleiding maken we u niet open", was het antwoord en ik kon gaan.Thuis besefte ik dat welliswaar de ooraak niet was wegenomen, maar er geen bestrijdingsmiddelen waren voorgeschreven. Na een telefoontje werd een recept opgestuurd dat twee dagen later aan kwam. Naast de gebruikelijke medicijnen kwamen daar nog Brilique 90mg en Promocard 30 bij. De Atorvastatine wed opgehoogd naar 40mg.Na zijn mislukte boorpoging vroeg ik de hoogleraar ook "Wat nu". Weifelend zei hij "Misschien een nieuwe poging", waarna hij teneergeslagen met gebogen hoofd de ruimte verliet, mij achterlatend met een mengeling van ingehouden woede en teleurstelling. Nu gaat het redelijk met mij, maar ik ben bang dat als ik tachtig ben en ik krijg echt last, ik te horen krijg "Maar nu bent u echt te oud voorr een operatie" Ik moet eigenlijk niet zeuren, want ik lig dit in bed te schrijven, na halve dag op de ski's en een bergwandeling. Bovendien werk ik nog (stressbaan) en fiets elke 10 km naar mijn werk.Toch zou ik de mogelijkheden willen weten om van de oorzaak af te komen, als die er zijn. Nu vind ik de oplossing symtoombestrijding.Gaarne een reactie.

    0
  • H H avatar
    Er bestaat helaas geen bloedtest om kalkafzetting (calcificaties) in de bloedvaten aan te tonen, eventuele calcificaties kunnen wel aangetoond worden met specifieke onderzoeksmethoden als een hartcatheterisatie of een CT-scan van de kransslagaderen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy