// Zorg algemeen

Verstopping vaten

Ik had al zeker 10jaar pijn in mijn benen eerst in heupen en later onder in de kuiten.Dacht dat het kwam door te weinig beweging, toe kwam er pijn in mijn borst bij, na inspanning en ben naar de huisdokter gegaan, 4 weken later een viervoudige bypass gehad.De cardioloog constateerde angina pectoris en na een catherisatie dus de operatie.Uit onderzoek bleek dat ik FH heb, mijn cholesterol bleek hoger dan 10 te zijn, ook lekte mijn hartklep licht en is een van mijn slagaders in mijn nek 100% verstopt.De operatie is nu 2.5 jaar geleden en was toen 50 jaar.Mijn LDL cholesterol zit inmiddels op 2.4 nadat ezetrol erbij kwam, eerst zakte het niet genoeg met crestor 40 mg, bleef het op 3.4.Ik heb dus ook etalagebenen, voor de operatie kon ik geen 100 meter lopen zonder pijn en nu na iedere dag lopen, red ik een half uur, maar dan heb ik wel het gevoel dat ik een marathon heb gelopen, als ik dan later weer ga lopen, ben ik eigenlijk meteen zeer vermoeid in mijn benen.Ik loop niet bij een vaatspecialist wel bij internist en cardioloog.Mijn vraag is of het nodig is dat ik ook bij een vaatspecialist in behandeling ga, omdat ik niet echt blij ben dat het lopen eigenlijk niet meer verbeterd en ik me zorgen maak over de andere vaten in mijn lichaam.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • F S avatar
    Aderverkalking is een proces dat niet alleen in de kransslagaderen plaatsvindt maar ook de andere vaten van het lichaam aantast. Gelukkig is uw cholesterol gehalte inmiddels behoorlijk gezakt maar dit heeft naar alle waarschijnlijkheid wel bijgedragen aan de problemen die u heeft ervaren en nu nog met uw benen erv. Vernauwingen in de beenvaten kunnen lijden tot pijn bij het lopen. U beschrijft al dat ondanks de klachten toch blijven lopen wel een verbetering teweeg heeft gebracht. Vaatchirurgen schrijven niet voor niets vaak looptherapie voor! Dus dat heeft u goed aangepakt maar als dit niet voldoende is dan kan het zeker de moeite waard zijn om bij een vaatchirurg uw beenvaten te laten onderzoeken. Mochten er ook in uw beenvaten belangrijke vernauwingen zitten dan zijn er behalve looptherapie ook andere behandelingen mogelijk zoals bevoordeeld een dotterbehandeling van de beenvaten. Sterkte ermee en probeer vooral wel te blijven wandelen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy