// Zorg algemeen

verspringende pijn in rug en schouder maanden na open hart operatie/nieuwe hartklep

Ik wil graag voor een goede vriend van mij, 81 jaar, weten of er iets bekend is over rugpijn die ontstaat maanden na een open hart operatie. Hij is 30 aug. vorig jaar geopereerd, heeft aan de hartlong machine gezeten.
Drie weken na de operatie kreeg hij een complicatie: bloeding. Met ambulance op het nippertje gered. 750 cc bloed en vocht weggehaald. Moet dus voor de tweede keer borskas voor geopend worden. Daarna bacterie in de wond. Wond opnieuw open. Twee maanden of langer (?) met een drain in de buik. Daarna longontsteking.
En nu blijft hij maar afvallen want heeft enorme pijn in zijn rug die verspringt, dan weer links, dan weer rechts en dan ineens tussen de schouderbladen. Foto's gemaakt, scan gehad. Bloedonderzoek. Bacterie in de nieren maar kon de pijn niet veroorzaken. Hij is ten einde raad. Heeft oxycodon geslikt maar daar werd hij nog slechter van. Gestopt met die pillen maar nu ten einde raad. Dit is geen leven.
Wie weet raad?Tips welkom. Hij is nu aan de wietolie maar ook dat lijkt niet te helpen. Durft de dosis niet te verhogen omdat het vaatverwijdend werkt en hij ook een aneurysma in de buik heeft. De pijn ontstond volgens hem toen hij bij de fysio met zijn benen gewicht moest wegdrukken om de beenspieren te versterken. Maar volgens de fysio kon dat niet omdat hij dat eerder ook al had gedaan en toen geen last kreeg. Hij is echt ten einde raad. Zoveel pijn.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • J t avatar
    meneer/mevrouw,Wat een vreselijk verhaal, en wat een enorme pech heeft uw goede vriend. Het verhaal lezende denk ik dat het volgende aan de hand is. Door de 1ste en 2de operatie zijn de ribben en gewrichten van de ribben (niet alleen aan de voorzijde maar ook aan de rugzijde) flink mishandeld! En daarme ook de gewrichten en spieren aan de rugzijde. Sommige patienten kunnen daar heel lang (tot meer dan 1 jaar) last van hebben. Daarbij opgeteld de longontsteking, de nierontsteking en de leeftijd die ook de gezondheid geen goed doen, en goed kunnen verklaren waarom er een wisselende spierpijn van benen, rug en schouderbladen kan optreden. De pijn kan natuurlijk wel door de oefening begonnen zijn, het aktief trainen van spieren kan altijd een overbelasting geven of uitlokken van pijn in de rug. Dat voorzover de verklaring, de oplossing is niet zo eenvoudig... namelijk geduld! De pijn moet natuurlijk goed bestreden worden, wij beginnen altijd met paracetamol 3 maal 1000 mg per dag, eventueel aangevuld met Ibuprofen 3 maal 400mg, of Tramal (dit in overleg met een arts). Veel sterkte van , te Eindhoven

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy