// Zorg algemeen

versnelde vervanging van pacemaker-batterij !

Ik ben sinds 2005 de trotse bezitter van een DDD-R pacemaker in mijn lijf. Dit na een His-ablatie.Bij de pacemakercontrole in oktober 2013 had de pacemaker nog een houdbaarheid van 2 jaar en 4 maanden. In maart j.l. werd geconstateerd dat mijn pacemakerbatterij nog 1 jaar en 10 maanden gegarandeerd werd.Nu bleek op 21 oktober j.l bij de pacemakercontrole dat de batterij nog ongeveer 2 maanden mee zou gaan, dus wordt hij binnen nu en 4 weken vervangen.Dit verbaasd mij ten zeerste. een duidelijke uitleg kon daar niet over gegeven worden, omdat het de pacemakertechnicus ook zeer verbaasde..Mijn vraag is of dit meer voorkomt of dat het een uniek fenomeen is.Hartelijke groeten en reeds bedankt voor uw gewaardeerde uitleg

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Uw pacemaker heeft het dus al 9 jaar volgehouden, wat eecht wel lang is als je je realiseert dat de pacemaker elke hartslag moet verzorgen sinds de His-ablatie. Het batterij-gebruik wordt bepaald door hoe vaak de pacemaker moet invallen (bij u dus 100%) en hoe hoog de elektrische prikkeldrempel is (die moet bij u laag zijn). Aan het einde van zijn "leven" wordt de spanning van de batterij lager en kan wat meer gaan schommelen. Als deze spanning een bepaalde grens overschrijdt, dan geeft de pacemaker aan dat hij vervangen moet worden. Door die schommelingen kan die voorspelling dus wat gaat varieren.Dit is niet bijzonder, en moet u niet ongerust maken.Wel is het natuurlijk zo dat je wel eens hoort dat er iets mis is met de batterij van een pacemaker of een ICD. De innovaties om batterijen alsmaar beter te maken, kunnen soms ook betekenen dat we er na jaren achter komen dat er toch iets niet optimaal is, waardoor de batterij minder betrouwbaar wordt. Dat wordt altijd open gecommuniceerd en is goed bekend; bovendien is het zeer zeldzaam en zal de pacemaker er nooit zomaar mee stoppen. Ik weet toevallig welke pacemaker u heeft, en daar is niets mee mis.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy