// Zorg algemeen

versneld hartritme

Ik heb op 21 maart een ablatiebehandeling ondergaan. Lijkt er op dat het prima gelukt is. Ik heb steeds Sotalol gebruik. ik begon met 240 mg per dag dat is op een moment teruggebracht in stappen naar 80 mg per dag. Maandag 5 september 2016 weer op controle geweest bij de cardioloog. Besloten om met Sotalol te stoppen. Maandag en dinsdag geen problemen gehad. Dinsdag op woensdag nacht werd ik wakker met een te hoge hartslag. ongeveer 120 slagen per minuut. Dit bleef maar doorgaan. Ik heb besloten om mijn Sotalol weer in te nemen. Inmiddels is het donderdag 8 september en zit mijn hartslag nog steeds rondom 95 slagen per minuut. Ik had de laatste maanden altijd een hartslag van 70 tot 75. Ik had mijn zelfvertrouwen weer terug maar dit is toch wel een behoorlijke domper.

Met vriendelijke groet,.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Er zijn 2 mogelijke verklaringen voor uw verhaal, waarbij ik natuurlijk ook goed begrijp dat dat voor uw een domper is.1. Sotalol is ook een beta-blokker en vertraagt daarmee de hartslag. Het lichaam past zich aan tijdens gebruik van sotalol, wat betekent dat het hartritme vaak te snel gaat lopen als sotalol wordt gestopt (de rem is er af). Er is dan enkele dagen nodig om het ritme weer van nature rustiger te krijgen.2. U kunt een ander ritmestoornis hebben. Ik adviseer u dan ook om tijdens deze klacht een ECG te laten maken. Uw cardioloog kan dan zien wat het hartritme is.Kort na de ablatie kan het hartritme ook versneld zijn omdat door de ablatie ook zenuwknoopjes aan de buitenkant van het hart beschadigd kunnen raken, Het lichaam herstelt dat weer in de loop van de weken. Dat geldt niet meer voor u omdat de ablatie al 6 maanden eerder was.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy