// Zorg algemeen

Verslechtering pompfunctie

Ik ga het nog maar een keer proberen. Ik heb al vaker een vraag geplaatst die niet beantwoord is. Ik zal mijn laatste vraag van een aantal weken geleden in het kort nog een keer stellen:Kan door een abces op een getransplanteerde hartklep de hartklep binnen een aantal weken/maanden dusdanig gaan lekken dat de pompfunctie zeer slecht wordt? Bij voorbaat dank.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Excuus dat uw vraag niet is beantwoord. Ik zal uitzoeken wat er mis is gegaan.Een geïnfecteerde hartklep, en zeker een nieuw geplaatste met een abces, is een ernstige situatie.Dit kan inderdaad leiden tot lekkage langs de klep omdat er een " kier" tussen de klep en en hartwand kan ontstaan waarlangs bloed terug lekt. Door deze lekkage stroomt er bloed terug in het hart, waardoor het hart meer volume te verwerken krijgt en dus groter wordt. Dit noemen we dilatatie. Deze dilatatie kan zeker leiden tot afname van de pompfunctie. Soms is dat omkeerbaar, als de lekkende klep weer gerepareerd of vervangen wordt, soms is het niet omkeerbaar, als de spier te veel beschadigd is geraakt door het overrekken.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy