// Zorg algemeen

Verschil tussen een bètablokker en een a-rythmica

Vanmiddag was ik voor een hartecho in het ziekenhuis. Ik ben waarschijnlijk vandaag een beetje over mijn grenzen gegaan. Vanwege het prachtige weer ben ik met de fiets gegaan. Ook wat trappen gelopen. In de wachtkamer merkte ik dat mijn hartslag best hoog was en ondanks dat ik verder ontspannen was, zakte de hartslag niet. Na een klein kwartiertje werd ik binnen geroepen en ook tijdens de echo bleef de hartslag op 100 bpm hangen. Of ik geen bètablokker slikte? Nee, dus. Vanwege longproblemen mag ik die absoluut niet meer en heb i.p.v sotalol tambocor 200 mg CR. Ik vraag me af of mijn hartslag met een bètablokker sneller gezakt zou zijn. Hoe werkt een a-rythmica t.o.v een bètablokker? Ik ben bekend met ARVC en heb 2x een ablatie ondergaan. 

Bij voorbaat dank. 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • L 6 avatar
    Hartelijk dank voor uw antwoord.

    0
  • A M avatar
    Met een betablokker zou de hartslag stellig lager zijn. Tambocor heeft dat effect niet. Betablokkers vertragen de hartslag door de reugels van het autonome zenuwstelsel aan te halen. Niet iedereen verdraagt dat: m.n bij echte asthma lukt dat soms niet. Ook kan een lage hartslag klachten geven als er te weinig bloed wordt rondgepompt: moeheid, koude vingers en tenen. Tambocor vermindert de prikkelbaarheid van hartcellen door een direct effect, dus niet via het autonome zenuwstelsel.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy