// Zorg algemeen

Verschil in tijd na ablatie dat je in bed moet blijven

Hallo, Na mijn ablatie (15-09- 2014) door cardioloog zijn team moest ik tot 21.00 uur plat blijven, na een bezoekje aan de toilet weer plat tot s'morgens +/- 09.00 uur daarna ging het drukverband eraf en mocht ik uit bed.Nu lees ik regelmatig hier op het forum dat lotgenoten al binnen enkele uren uit bed mogen en snel naar huis zonder extra nacht voor observatie.Ligt dit aan de soort ablatie?Ablatie heeft wel geholpen maar toch regelmatig (s'nachts) heftige ritme problemen gemiddeld 1 a 2 keer in de week.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • H m avatar
    Bedankt voor je snelle reageren, ik heb inderdaad een PVI ablatie gehad echter alleen via de rechter lies.de ingreep was eigenlijk voorbij zonder iets te voelen, alleen het lange liggen viel een beetje tegen maar dat weegt niet op tegen de verbeterde situatie nu." VAKWERK"

    0
  • M V avatar
    het klopt wat u zegt dat het aan de soort ablatie ligt. U heeft naar alle waarschijnlijkheid een PVI ofwel een pulmonaalveneablatie gehad. Daarbij worden beide liezen aangeprikt en krijgt u sheats daar geplaatst. De dikte van deze sheats en de medicatie die u tijdens de behandeling krijgt kunnen nog wel eens zorgen voor bloedingen in de lies. Als u in de ochtend aan de beurt bent en op tijd terug op de afdeling, mag u rond een uur of 21 even gebruik maken van het toilet, maar wordt er wel geadviseerd om op bed te blijven liggen. Zodat er zo min mogelijk druk op de lies komt te staan. Vervelend dat u 's nachts nog last van ritme stoornissen heeft gehad. Vaak duurt het even voor er gezegd kan worden of de behandeling succesvol is geweest. houdt moed.

    0

Je moet Inloggen om te reageren