// Zorg algemeen

verschil in bloeddruk bij linker en rechter arm

Ik heb een vraag. Omdat ik een aneurysma op mijn aortawortel heb houdt ik mijn bloeddruk in de gaten. Nu meet ik normaal altijd de linkerarm en die is netjes. Omdat ik nieuwsgierig was heb ik hem rechts ook gemeten en die is hoger.

Bloeddruk linkerarm 117/73 bloeddruk rechts 131/83. Is dit verschil normaal??


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • H P avatar
    Het verschil van 14 mmHg dat u meet kan komen omdat u op verschillende momenten, na elkaar, meet. Bloeddruk kan namelijk met de minuut variƫren. Als de bloeddruk links altijd lager is dan rechts kan er ook een lichamelijke oorzaak voor zijn die de druk in de linkerarm doet afnemen. In dat geval dient u dit te melden aan uw cardioloog die kan nakijken of er een oorzaak voor is, zoals een belemmering in de doorstroming van de slagader naar uw linker arm.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy