// Zorg algemeen

verschil ablatie boezemflutter en ablatie boezemfibrilleren

ik heb vorig jaar een ablatie gehad ivm boezemfibrilleren. Deze was niet succesvol. Nu is het boezemfibrilleren grotendeels overgaan op boezemflutteren. Bij de eerste ablatie gaf de carioloog aan dat het boezemfibrileren niet meer te verhelpen was en een 2e ablatie niet meer aan de orde is. Nu er ook boezemflutteren geconstateerd is, is er wel een mogelijkheid. Wat is het verschil tussen een ablatie in geval van boezemflutteren en een ablatie in geval van boezemfibrilleren? 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • F S avatar
    Boezemfibrilleren ontstaat door prikkels vanuit de longaders en bij een ablatie ivm boezemfibrilleren worden er littekentjes gemaakt op de plek waar de longaders uitkomen in de boezem van het hart, helemaal rondom de aders om zo te zorgen dat prikkels vanuit de longaders niet meer kunnen worden doorgeleid naar de boezem van het hart. We noemen dit een pulmonaalvene isolatie.Bij atriumflutter is er in de boezem een afwijkingen in het weefsel waardoor de elektrische stroom die de samentrekking van het hart veroorzaakt niet op de normale wijze verloopt. Er ontstaat een soort kortsluitinkje waardoor de stroom als het ware in cirkeltjes gaat stromen en steeds weer een samentrekking van de boezem van het hart veroorzaakt. In dit geval wordt bij de ablatie op die specifieke plek wat weefsel weggebrand om zo de kortsluiting op te heffen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy