// Zorg algemeen

Vernauwing kransslagaders altijd merkbaar bij sport?

Tijdens een holteronderzoek volgende op mijn succesvolle ablatie in oktober is een korte piek in mijn hartfrequentie geconstateerd (300, triplet...?). Dit was te correleren aan een zwaar stressmoment in het verkeer. Waarschijnlijk een toevalstreffer volgens mijn cardioloog maar hij wil/moet toch uitsluiten dat dit het gevolg is geweest van zuurstoftekort in het hart door vernauwingen in de kransslagaders. 

Deze week een CT scan ondergaan en nu is het even afwachten tot de uitslag binnen is (in verband met agenda cardioloog pas over 3 weken). Nu is het zo dat ik de laatste dagen ook last heb van een branderig, soms drukkend gevoel op mijn borst. Ik merk dat ik hier meer last van heb op dagen nadat ik 's avonds een paar glazen wijn heb gedronken (de volgende dag dus). Dit maakt me erg onzeker in het licht van de onderzochte vernauwingen. 

Tegelijkertijd heb ik tijdens het wielrennen geen enkele hinder, geen pijn op de borst, geen ademtekort of snel vermoeid. Als ik kransslagadervernauwingen zou hebben dan zou ik dat toch tijdens het sporten moeten ondervinden? Of is het mogelijk wel vernauwingen te hebben die bovenstaande klachten veroorzaken maar tegelijkertijd me niet hinderen tijdens het sporten? 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • F S avatar
    Ik snap dat alleen al het feit dat er onderzoek wordt gedaan naar mogelijke vernauwingen in de kransslagaders maakt dat je meer op mogelijke signalen gaat letten.Normaliter zou je verwachten dat als er vernauwingen zijn er juist bij inspanning zuurstofgebrek ontstaat en daarmee dus ook klachten van pijn op de borst. Echter niet iedereen is hetzelfde en ook niet iedereen met vernauwingen heeft hetzelfde klachtenpatroon.Dat je aangeeft branderige klachten te ervaren na het drinken van een paar glazen wijn zou ook kunnen wijzen op maagklachten. Sterkte met wachten op de uitslag

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy