// Zorg algemeen

vernauwing kransslagader

even ter info. In 2004 heb ik een hartinfarct gehad. Gedotterd + 2 x stent. In april 2016 weer gedotterd + 3 x stent (geen infarct) in december 2016 weer gedotterd + 2 x stent (geen infarct)  Nu blijkt bij de laatste hartcatheterisatie in december, dat ik nog 2 vernauwingen heb in de linker kransslagader. Maar dit zitten in een gedeelte van de ader dat (volgens mijn cardioloog) niet meer te dotteren zijn daar de ader te smal is. De kans is dat de ader gaat scheuren. Is hier helemaal niets meer aan te doen? Met andere woorden, ik zit nu te wachten op (2x) een infarct.....

Is een bypass geen optie?

Met vriendelijke groet,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • B M avatar
    Bij de laatste bloedonderzoek vorige week had ik de volgende cholesterol waarden:P/S-dLDL-cholesterol 1,6 mmol/L P/S-HDL-cholesterol 0,8 mmol/LP/S-cholesterol,tot. 3 mmol/L Op zich zeer laag, maar nu lees ik steeds vaker dat een te lage cholesterol ook niet echt gezond is en kans op hart en vaat problemen kan geven? wat is nu wijsheid in deze?

    0
  • P T avatar
    ,Een dotterbehandeling of stentplaatsing is vaak mogelijk, maar niet altijd. Een van de redenen kan zijn dat het bloedvat inderdaad te klein is voor een stent. Als een vat klein is dan 2 mm in doorsnede kan dit het geval zijn. Een stent plaatsen in een te klein vat kan leiden tot een scheur en dat is een gevaarlijke complicatie.Vervelende is dat de chirurg voor een bypass (omleiding) ook een vat nodig heeft met een bepaalde doorsnede. Ook voor een omleiding geldt dat het vat rond de 2 mm in doorsnede moet zijn.Dat klinkt natuurlijk allemaal niet zo positief. Aan de andere kant is het wel zo dat hoe kleiner de doorsnede van het bloedvat, hoe minder het bloedvat voor het hart is. Mocht zo'n bloedvat met kleine doorsnede dicht gaan zitten (kans is klein met de juiste medicatie) dan is er maar een relatief beperkt deel van het hart aangedaan.Succes!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy