// Zorg algemeen

Vermoeidheid en stress

Wat is de invloed van stress en (bijna) oververmoeidheid het hart? En op welke wijze kan zich dit uiten? Ik heb begrepen dat er verwarrende signalen kunnen ontstaan. B.v. doordat ze heel erg kunnen overeenkomen met signalen van een mogelijke hartaanval of ander hartfalen.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L avatar
    Stress en het hart zijn bijna altijd indirect en niet direct aan elkaar gekoppeld. Door stress kan "hartkloppingen" krijgen, iets stressvols doet "contrecoeur" etc.Langdurige stress lijdt soms tot overmatig eten, met als gevolg te dik worden, en tot roken of andere ongezonde gewoontes die wel slecht voor het hart zijn. Alleen de stress lijkt niet zozeer met hartproblemen geassocieerd.De symptomen van stress kunnen soms lijken op de symptomen van een hartprobleem. Soms is het onderscheid moeilijk te maken en dan moet in het ziekenhuis worden uitgesloten dat het om het hart gaat. Vaak is er dan inderdaad sprake van stress, maar ook komt het voor dat een echt hartprobleem als stress wordt afgedaan. Een arts laten kijken is dus het meest verstandig.(over)Vermoeidheid is een vrij subjectief begrip. Op zich leidt dit niet tot een hartprobleem, tenzij er allerlei schadelijke middelen, ongezond eten en roken worden ingezet om deze vermoeidheid te bestrijden. Vermoeidheid kan overigens wel een symptoom van hartfalen zijn, net zoals achteruitgang van de conditie.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy