// Zorg algemeen

vermoeidheid bij Sotalol

Goedendag, 

In 2011 is er bij mij ARVC geconstateerd. Destijds behandeld met Sotalol, alleen bleek dit destijds pro-aritmisch te werken. Daarom toen overgezet op Metoprolol. Inmiddels is er een ICD bij mij geimplanteerd en had ik tot een maand geleden 1xdd 200mg Metoprolol zoc. Uiteraard voelde dit niet echt prettig, veel bijwerkingen van deze medicijn. Inmiddels heb ik onlangs een opname gehad in het AMC waarbij de Metoprolol nu vervangen is in 2xdd 80mg Sotalol. Nu geen QT-verlenging gezien en normale nierfuncties. Ik voel me nu fitter, ben niet meer duizelig omdat de bloeddruk beter is tov Metoprolol. Echter heb ik op dit moment zeer vermoeide benen, ze voelen als lood, lijkt wel verzuring.

Komt dit vaker voor bij Sotalol? En wat kan er aan gedaan worden om dit gevoel tegen te gaan? Fysiek gezien voel ik me een stuk beter bij de Sotalol, dus wil ik deze medicijnen niet kwijt. Ook de SVT's en ventriculaire extra's blijven nu weg.....ook daardoor voel ik me beter. Maar die vermoeide benen is wel vervelend.

Graag krijg ik een advies wat ik of evt. mijn huisarts of cardioloog hieraan kan doen?

 

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    T.a.v. bijwerkingen geldt de stelregel dat je van elk middel alles kan krijgen. De enige manier om uit te vinden of dit door de medicatie komt is er kortstondig mee te stoppen en zien wat er dan met de vermeende bijwerking gebeurt. Verdwijnt deze, dan moet de medicatie hervat worden. Komt de bijwerking dan weer terug, dan weet je het zeker. Doe dit niet zonder overleg met uw cardioloog; eventueel is er veiligheidshalve zelfs een korte opname voor nodig.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy