// Zorg algemeen

verloskundige en aangeboren hartafwijking

Ik heb een normaal functionerende bicuspide aortaklep. In geval van zwangerschap begreep ik dat er tijdens deze periode uit voorzorg een hartecho/controle zal volgen ivm de aorta (die binnen normale diameters valt). Mijn vraag is of je hierdoor een verloskundige v/h ziekenhuis moet kiezen of dat dit niet uitmaakt.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • L d avatar
  Ik heb nog geen reactie ontvangen op mijn bericht van 11/7.

  0
 • L d avatar
  Ik bedoelde of het beter/veiliger is een verloskundige vh ziekenhuis te kiezen of dat je ook een andere verloskundigenpraktijk kunt kiezen in mijn situatie.Ik sta onder controle vd cardioloog (preventief) en hij gaf aan met ongeveer 12 wkn een hartecho te zullen inpln om de diameters inderdaad in de gaten te kunnen houden. Wat bedoelt u met het volgende?:"Afhankelijk van het feit of er al dan niet sprake is van bepaalde onderliggende syndromen kan het raadzaam zijn tijdens en/of na de zwangerschap de aortadiameter met echografie te controleren."

  0
 • H P avatar
  Een normaal functionerende bicuspide aortaklep zonder verwijding van de aorta vormt op zich geen enkele reden om een zwangerschap te ontraden. De beslissing of de begeleiding en bevalling in het ziekenhuis of thuis zal plaatsvinden is aan je huisarts en verloskundige, eventueel in overleg met een gynaecoloog. Afhankelijk van het feit of er al dan niet sprake is van bepaalde onderliggende syndromen kan het raadzaam zijn tijdens en/of na de zwangerschap de aortadiameter met echografie te controleren. Overleg dit met je huisarts.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy