// Zorg algemeen

Verlengde Qtc

Beste

In juni hebben ze gezien dat ik een verlengde Qt had van 497ms, ik nam toen taxomifen en citalopram. Ik ben van toen moeten stoppen met beide medicijnen. De anti-depressiva heb ik moeten stoppen zonder afbouwen. Sindsdien ben ik in een depressie gesukkeld en geraak er steeds verder in. Vlgs mijn cardioloog mag ik hiervoor geen medicatie nemen wegens mijn verlengde Qt? Klopt dit dat er geen enkele antidepressiva mogelijk is?

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Als de QT inderdaad verlengd is, is het inderdaad een makkelijk advies om te stoppen met de citalopram, maar daar bent U niet mee geholpen. De vraag is of de QT/QTc-tijd (de tijd op het ECG tussen het begin van et QRS-complex en het einde van de T-top, gecorrigeerd voor de hartfrequentie) inderdaad verlengd is, en of daar een reden voor is: gebruikt U andere medicijnen die dit kunnen verklaren? is er iets met de spiegels van bepaalde ionen in het bloed? hebt U een bepaalde erfelijke aandoening die de QT-verlenging geeft? En als U inderdaad een verlengde QT tijd zou hebben, kan dat klachten geven en kan het kwaad als het nog langer wordt?Allemaal lastige vragen waar ik U via deze weg niet mee kan helpen.In het algemeen wordt geadviseerd voorzichtig te zijn met dergelijke middelen, maar altijd een balans te houden tussen voordelen van de behandeling en mogelijke risico's. En ook moeten we ons realiseren dat er heel veel nog niet over bekend is.Tot slot, hoewel de meeste antidepressiva toename kunnen geven van de QT tijd, zijn er middelen die dit minder doen dan de citalopram. Misschien kan een ander middel een alternatief voor U zijn.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy