// Zorg algemeen

Verlengde QT-tijd

Op mijn ECG is te zien dat er sprake is van een verlengde QT-tijd en een Rechter Bundeltak Blok (RBTB). Ik heb een ICD ivm ARVC en heb in 2009 2x een ablatie gehad vanwege hartritmestoornissen uit de onderkant van de rechter hartkamer. Sinds 3,5 jaar slik ik Tambocor 200mg CR, daarvoor Sotalol waarmee ik moest stoppen ivm exacerbatie van mijn astma.Mijn vraag is of de verlengde QT-tijd past bij ARVC of dat dit ook kan zijn ontstaan agv bepaalde medicatie. Bij voorbaat dank.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Tambocor zal niet direct de QT-tijd verlengen en een ARVC is ook niet geassocieerd met een verlengde QT tijd. Dat uw computer-ECG-beoordeling vermeldt dat de QT-tijd verlengd is, hoeft nog niet te betekenen dat dat werkelijk ook zo is. De QT-tijd is alleen betrouwbaar te meten bij een normale elektrische activatie van het hart, en daarvan is geen sprake bij een RBTB; bij een RBTB is de QT-tijd dus niet goed te meten. Wellicht is er dus geen werkelijk verlengde QT-tijd. Sotalol kan de QT-tijd wel echt verlengen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy