// Zorg algemeen

Verhoogde hartslag na ablatie van de longaderen.

Geachte.

Ik heb vorige week een ablatie aan de longaderen ondergaan. Nu heb ik soms (meestal avonds) een verhoogde hartslag. Voelt regelmatig (in tegenstelling tot voorheen) maar toch een stuk hoger zodat voelbaar is. Heb het eenmaal gemeten en het gaat dan van een 75 naar 88. Is dit normaal of is de ablatie mislukt..??

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • A V avatar
    Bedankt voor deze uitleg, dan wachten we het uiteindelijke resultaat met goede moed af.

    0
  • L D avatar
    Als het ritme verder regelmatig is, dan is dit een normaal, iets versneld ritme, en is de behandeling zeker niet mislukt.Sterker nog, het is een teken dat de kans op blijvend succes hoog is.Bij de ablatie worden ook bepaalde zenuwknoopjes aan de buitenkant van het hart soms geraakt. Deze zenuwknoopjes zijn belangrijk bij het ontstaan van boezemfibrilleren en het uitschakelen daarvan draagt bij aan het succes van de behandeling.Door dit effect klopt het hart iets sneller, maar dit is tijdelijk. In de loop van weken tot maanden herstelt het evenwicht in het lichaam weer en daalt de rusthartslag.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy