// Zorg algemeen

verhoogde hartslag

geachte,

mijn zoon van 23 kreeg op zijn 16de last van een erg hoge hartslag met alle gevolgen vandien. Hij heeft daarna 2x een ablatie gehad maar bleef last houden van een verhoogde hartslag, hoewel deze veel lager was dan ervoor. tijdens een derde ablatie ingreep was het hart niet van slag te krijgen en is zijn hart als volkomen gezond verklaard, echter de verhoogde hartslag bleef en blijft zich regelmatig aandienen.hiervoor zijn allerlei metingen gedaan en is ook aangetoond dat zijn hartslag regelmatig rond de 115 tot 120 ligt en daar blijft hangen van 10 minuten tot 10 uur. op advies van de behandelend geneesheer zijn we op diverse tests geweest( kanteltafeltest en keel en oorarts geweest zonder enig resultaat.onze huisdokter wist binnen 3 minuten dat het puur psygisch is maar dat geloven wij niet. de verhoogde hartslag doet zich de meeste dagen van de week voor maar schijnt toe te nemen naarmate de temperatuur stijgt, en begint zowel tijdens het werken ( elektrotechnische werkzaamheden) als in een rustige situatie.we hebben al veel geprobeerd en er dagen aan gesprendeerd ( heeft hem zelfs een baan gekost) maar niets en niemand kan er iets zinnigs over zeggen.

wie weet in welke richting gezocht moet worden zonder in allerlei nutteloze herhalingen te vervallen.

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • W J avatar
    Geachte heer Pereboom,Wat een lastige situatie voor uw zoon. De belangrijkste vraag die zich aandient is: wat is het specifieke ritme op de momenten van de verhoogde hartslag. Is er sprake van een ritmestoornis, bijvoorbeeld een atriale tachycardie, een AV nodale tachycardie, of zelfs een trage kamertachycardie, of is er enkel sprake van een (onnodige) versnelling van de normale hartslag (sinustachycardie)? De hartfrequentie van 115-120 slagen per minuut suggereert het laatste, maar dat kan pas met zekerheid gezegd worden als er een hartfilmpje, of elektrocardiogram (ECG), gemaakt kan worden op het moment van de versnelde hartslag. Ook het gegeven dat bij het laatste elektrofysiologische onderzoek geen ritmestoornissen opgewekt konden worden suggereert dat de hartversnelling komt door sinustachycardie. Wat voor ablatie(s) heeft hij gehad? Dus een hartfilmpje ten tijde van de klacht, daar begint de diagnose mee. Als het sinustachycardie blijkt te zijn, is de eerste behandeling geruststelling. Zijn er behalve de vaak verhoogde hartslag geen andere klachten, dan is er geen aanvullende behandeling aangewezen. Zijn er wel klachten, bijvoorbeeld hartkloppingen of vermoeidheid, dan kan behandeling nodig zijn. Mbv een Holterregistratie en een inspanningstest kan gekeken worden of er sprake kan zijn van een chronische onnodige sinustachycardie (inappropriate sinus tachycardia), wat soms met medicatie behandeld dient te worden. Ablaties hiervoor worden wel gedaan, maar resultaten hiervan zijn zeer wisselend, en soms is een pacemaker nodig als een te trage hartslag resteert. Dit alles dient geƫvalueerd te worden door een cardioloog.Ik hoop dat dit antwoord u en uw zoon wat verder helpt, veel sterkte verder. groet,

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy