// Zorg algemeen

vergroting boezem bij BF

Als er al sprake is van vergroting van de boezem is er dit een teken dat boezemfibrileren al langere tijd gaande is? Is het een compensatie van het hart zelf? Hoe groot is dan het slagingspercentage van een ablatie behandeling? 

Wat zijn eventuele alternatieve behandelingen?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    De boezemgrootte wordt bepaald door een eventueel onderliggend probleem (bijv. Hoge bloeddruk) en het ook door het ritme. Hoe langer er bijvoorbeeld boezemfibrilleren bestaat, hoe groter de boezems worden. Als het boezemfibrilleren al meer dan 1-2 jaar onafgebroken bestaat is het lange termijn succes van een ablatie nihil. Een operatieve behandeling heeft dan mogelijk nog wel zin. Bestaat het korter of in aanvallen, dan kan ablatie nog wel zinvol zijn. Het succes ervan wordt dan meer bepaald door het al of niet aanwezig zijn van gebieden met bindweefselvorming. Dat kan echter bij de huidige stand van techniek pas tijdens de behandeling worden vastgesteld.Stel dat een ablatie dan effectief is, dan wordt de linker boezem ook weer kleiner.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy