// Zorg algemeen

Vergrote rechterhartkamer zwangerschap

Hallo, bij mij is in mijn tweede zwangerschap een vergrote rechter hartkamer geconstateerd. Had toen veel last van benauwdheid. Na de bevalling is dat over gegaan en de vorige zwangerschap geen last van gehad. Kan het zwangerschapsgerelateerd zijn dat het vanzelf over gaat? Of moet ik er toch nog een echo van laten maken? Daar is geen beslissing over gemaakt tijdens de zwangerschap toen ik er last van had.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • H P avatar
    De rechter hartkamer past zich gemakkelijk aan aan de hoeveelheid bloedvolume. Tijdens de zwangerschap is dit verhoogd. Of bij u sprake was van een abnormale vergroting van de rechter hartkamer kunt u het vragen aan de arts die deze vergroting vastgesteld heeft. Bij abnormale vergroting van de rechter hartkamer lijkt het mij op zijn plaats om dit echocardiografisch te controleren.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy