// Zorg algemeen

verdikte hartspier

Op13 juni 2017 is er een ablatie op mij uitgevoerd om mijn boezemfibrillatie op te heffen en om van het gebruik van 400mg amiodaron + 50mg metoprolol (per dag) af te komen.

Juni 2018 is via een 48 uurs check mijn hartritme gecontroleerd en goed bevonden.

Geadviseerd werd om medio juni 2019 een hartecho te laten uitvoeren.

Naast deze echo is ook een fietstest en een ECG uitgevoerd.

Tijdens het bespreken van deze onderzoekuitslagen drong de cardioloog aan om de verdikte hartspier te onderzoeken d.m.v. een hart MRI.

Nu zit ik met vragen:

1 Kan een verdikte hartspier, 2 jaar na goede ablatie, weer ‘normaal’ worden?

2.Wat is het gevaar van een verdikte hartspier?

3.Kan een MRI hart ook zonder contrastvloeistof meer duidelijkheid geven om de hartverdikking beter in beeld te krijgen?

4.Hoe lang duurt het voordat contrastvloeistof via mijn nieren weer is afgevoerd.

5. Welke schade kan deze contrastvloeistof op o.a. mijn nieren hebben?

Opgemerkt nog:

Ik ben 74 jaar, 186 cm /78kg,, rook en drink niet en sta o.a. 3 x in de week op de tennisbaan.

Vanaf 11 november 2017 gebruik ik alleen nog fenprocoumon.

Vriendelijke groeten,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • c w avatar
    hypertrofie van de linkerhartkamer dat heb ik dus..hvl staat er in het medisch dossier,ik heb ook hoge bloeddruk al jaren wordt hiervoor behandeld,heb ook metropolo 150 mg per dag,mijn vraag is..... mijn hele familie heeft hoge bloeddruk en mijn zus is hartpatient,hoe kan t dan dat ze zeggen tis niet overerfelijk! Daar geloof ik dus niks van! En heb de vraag ook bij de cardioloog neergelegd,volgens mij is t HCM wat ik heb gezien de klachten,heb een hartcatheterisatie gehad met het hart is verder niks mis t zit in de linkerhartkamer daar komt de pijn,kortademigheid en duizeligheid vandaan dat is wat ze denken! want de bloeddruk is nu dus goed

    0
  • H P avatar
    Ik geef antwoord op uw verschillende vragen:(1) Dat is niet waarschijnlijk, omdat een ablatie niets aan de oorzaak van de verdikte hartspier verandert. Wel kan de verdikte hartspier (wat hiervan ook de oorzaak moge zijn) een rol spelen bij het ontstaan van het atriumfibrilleren.(2) Dat hangt af van de oorzaak (hoge bloeddruk, cardiomyopathie, iets anders?). Vraag uw cardioloog naar de diagnose hiervan.(3) Wel om de exacte dikte en uitbreiding ervan te bepalen. Om ook weefselinformatie te verkrijgen en hiermee de oorzaak te helpen bepalen is het meestal beter om gadoliniumcontrast te gebruiken.(4) Als uw nieren in goede conditie zijn neemt voor de meeste MRI-contrastmiddelen de concentratie in uw lichaam ieder anderhalf uur met 50% af. Dus na een half etmaal is de restconcentratie

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy