// Zorg algemeen

Verchillende amiodaron tabletten en meer.

Geachte Dr. ,

Verschillende fabrikanten van amiodaron.en meer.

Door dat ik o.a. zicht problemen kreeg (dubbel lijnen zien met rechter oog) en dat de ritmestoornis zich niet meer voor deed is november 2014 i.o.m. mijn cardioloog besloten de medicatie te verminderen naar 100 mg amiodaron TEVA om de dag.

Dit heeft de klachten wel verminderd maar waren nog niet weg.

Op kreeg ik 06 januari 2017 tijdens winkelen toch een aanval van boezemfibrilleren. Ik ben met de boodschappen langzaam naar huis gefietst. Thuis gekomen kreeg ik pijn net boven mijn maag over de gehele breedte van mijn borst. Tevens had ik pijn in beide schouders, mijn onderbenen voelde vreemd aan en was duizelig.

Na overleg met de huisartsenpost moest ik per ambulance naar het ziekenhuis.

Mijn hartritme was nog steeds > 130. Normaal voor mij is ± 50.

Bloedonderzoek wees uit dat er een ogenblik te kort aan zuurstof moet zijn geweest voor mijn hartspier. Vanwege hartklachten van mijn (overleden) moeder rond mijn leeftijd (72) is besloten een hartkatheterisatie uit te voeren.   Er zijn geen afwijkingen gevonden.

Bij mijn ontslag uit het ziekenhuis op 09 januari 2017 is mij niet aangezegd dat amiodaron gebruik toch weer verhoogd moet worden wat ik zelf, achteraf, had moeten vragen!

Wel werd mij verteld dat ik in het vervolg ook medicijnen zou moeten slikken om mijn cholesterol te verlagen.

Ook werden mij z.g. maagbeschermers voor geschreven.

Bij navraag wist men mijn waarden cholesterol niet. Was niet naar gekeken…..

Pas op 10 februari, op consult bij mijn cardioloog, moest direct de medicatie naar 200 mg per dag en in het weekend naar 400 mg.

Mijn klachten kwamen steeds weer terug. Op 09 maart is een e.c. versie uitgevoerd. Klachten kwamen weer terug.  Op 14 maart is dit weer uitgevoerd. Op mijn verzoek is een echo al op 21 maart uitgevoerd (boezemflutter was toen nog steeds ± 115). 23 maart weer e.c. versie uitgevoerd. Daarna kreeg ik 400mg amiodaron TEVA per dag + een bètablokker 1 x daags voorgeschreven.

Tevens werd er een afspraak voor een internist gemaakt omdat mijn schildklier bloedwaarden niet goed waren.

   Om diverse redenen alle afspraken met internist afgezegd.

Vanaf 04 april ben ik in plaats van amiodaron merk TEVA, de amiodaron van merk Sandoz gaan gebruiken. Ik heb 2x via mijn huisarts bloed laten prikken. Daaruit kwam dat mijn schildklierwaarden sterk verbeterd waren.(!)

Mijn bijwerkingen met de amiodaron TEVA::Snel moe, vutloosheid, scheel zien, evenwicht verstoringen, schildklier problemen, stembanden aangetast en aantasting van mijn nierfunctie werden me te veel want mijn hartritme (boezemflutter) bleef continu ± 110.

Ik voelde me een ½ invalide man.

De derde week maart 2017 ben ik al op internet gaan zoeken om een 2e opinie uit te laten voeren.

Ik ben terecht gekomen in het St. Antonius ziekenhuis te Nieuwegein. Na het eerste consult bij de cardioloog op 04 april 2017 werd me duidelijk dat er alleen via ablatie verbeteringen mogelijk waren omdat 400 mg amiodaron + bètablokker wel veel is vond hij. De cardioloog heeft, na het bekijken van de opgestuurde rapporten en beeldmateriaal bevestigd dat hij bij mij een ablatie wil uitvoeren.

Mijn ablatie was 13 juni in St. Antonius ziekenhuis te Nieuwegein en de cardioloog liet me weten geheel tevreden te zijn wat hij heeft kunnen doen. Mede vanwege de uitgebreide informatie ben ik vol vertrouwen in de goede afloop.

Het gaat nu na ruim 4 weken steeds beter met me. Mijn hartritme is weer ± 50. Bètablokker was al gestopt voor de ablatie werd uitgevoerd en de amiodaron is naar 200mg per dag gegaan. Er werd me verzekerd dat als ik gedurende 8 weken na ablatie geen problemen meer heb er geheel met amiodaron gestopt kan worden.

Medio september moet ik nog een keer terug komen voor nacontrole.

 

Vragen:

1.Hoe kon het dat na 26 maanden toch weer een aanval ontstaat?

2.Is er al meer bekend over het voorkomen en ontstaan van boezemfibrilleren.?

3.Gaat boezemfibrilleren altijd over in boezemflutter?

4.Op de site van CBG staan 7 verschillende uitvoeringen van amiodaron. Het merk Sandoz heeft de minste z.g. hulpstoffen.

         Wat zijn de toegevoegde waarden van hulpstoffen aan de werkzame stof van een medicijn?

        Mijn indruk is dat het goedkoopste medicijn met de gevraagde werkzame stof aan patiënten verstrekt worden.

5. .Is het niet wenselijk om, patiënten waar 200mg per dag of meer aan wordt voorgeschreven, te laten onderzoeken of    ablatie de beste oplossing is? Gelet op de vele bijwerkingen en de zwaarte van de werkzame stof amiodaron.

6.Zijn maagbeschermers echt nodig als ik bij elk medicijn een hele beker water drink?

Vriendelijke groet,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    U stelt heel veel vragen, die ook heel specifiek over uw situatie gaan. Ik kan dat maar ten dele beantwoorden omdat ik, ook al vertelt u een zeer uitgebreid verhaal, niet genoeg gegevens heb, maar ook omdat de website hier niet voor bedoeld is. Het gaat om algemene informatie.Boezemfibrilleren wordt bij iedereen steeds meer; u moet het maar zien als een slijtage. Amiodaron kent veel bijwerkingen, en de behandeling die u in Nieuwegein heeft gekregen lijkt mij ook helemaal de goed. De bijwerkingen van amiodaron kunnen soms blijvend zijn; hoewel het een goed medicijn is, is nauwkeurige opvolging nodig en moet het ook gestopt worden als er de eerste verschijnselen van bijwerkingen zijn. De bijwerkingen bij amiodaron ontstaan vooral door de actieve delen van de amiodaron, en niet door de hulpstoffen. Er zitten jodium-ionen in amodaron, en dat verkl ook de effecten op de schildklier.Maagbeschermers zijn soms nodig, en veel water drinken is niet het zelfde.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy