// Zorg algemeen

Verapamil & Metoprolol

Ik heb een vraag en ik hoop dat u mij hier een antwoord op kunt geven, want ik maak mij nogal zorgen. Volgens mijn eigen Cardioloog in het ziekenhuis kan ik Verapamil Retard 120mg en Metoprololtartraat 25mg tegelijkertijd gebruiken. Aangezien dit 2 verschillende hart medicijnen betreft ben ik toch nog uit nieuwsgierigheid op internet gaan kijken. Hier vind ik juist alleen maar informatie dat je deze medicatie absoluut niet samen mag gebruiken! Ik ben nu eigenlijk op zoek naar een second opinion van een andere cardioloog wat betreft het innemen van beide medicatie tegelijk. Wellicht dat deze dosering juist wel samen kan? Of geeft u aan om het juist niet samen te gebruiken? Ik neem de medicatie ivm een hartritmestoornis (hart slaat geregeld op hol). Ik hoop dat u mij kunt helpen, want ik vind het behoorlijk eng na wat ik allemaal heb gelezen. Alvast heel hartelijk dank voor uw reactie op deze vraag.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    Beide middelen hebben als werking dat de hartslag wordt vertraagd en versterken dus elkaars werking. Dat kan bij ondeskundig gebruik gevaarlijk zijn. En daaruit komen de waarschuwingen op bijsluiters en het internet voort. Echter, een cardioloog kan deze eigenschappen juist goed gebruiken en wel in 2 situaties: ten eerste wordt met 1 van de middelen soms het behandelingsdoel niet gehaald en is toevoeging van een 2e middel noodzakelijk. Ten tweede kan zich de situatie voordoen dat er bij gebruik van 2 middelen in lage dosering minder bijwerkingen zijn dan bij 1 middel in hoge dosering.U hebt beide middelen in lage dosering. Ik ben ervan overtuigd dat uw cardioloog zijn keuze perfect kan motiveren en u hoeft dus niet bang te zijn.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy