// Zorg algemeen

Verapamil en spier en gewrichtsklachten

Ik wil u het volgende vragen.Ik ben een vrouw van 68 jaar en sinds december 2011 heb ik boezemfibrilleren.Ik heb eerst Selokeen gekregen. Dat beviel niet erg, ik was sloom en zat maar op de bank. Toen kreeg ik Verapamil 120 mg ret. 1x keer per dag en Tambocor 100 mg. Ook 1 keer per dag.Verder gebruik ik Acenocoumarol. Ik heb weinig aanvallen, dit jaar nog maar één aanval gehad door de griep.'s Ochtends is het hart vaak onrustig maar verdwijnt dan ook weer snel.Dus de medicijnen helpen goed.

Nu mijn probleem:Ik heb een zeer slechte rug, mijn hele leven tob ik daar al mee. Ik heb net een training in een ruggeschool gekregen van 2 maanden. Het gaat wel beter.Ik blijf echter pijn in spieren gewrichten houden. Ben onlangs nog geopereerd aan mijn hand vanwege Dupytren. Slikte toen veel paracetamol. Ik wist niet wat mij overkwam, voelde mij veel beter t.a.v van mijn spieren en gewrichten. Ik heb het idee dat de pijnlijke spieren en gewrichten, (alhoewel ik mijn hele leven wel last heb) erger zijn dan vroeger.Op de site bewegen zonder pijn, las ik dat Verapamil spierklachten kan geven. Ook heb ik gekeken bij Lareb en daar staan meldingen geregistreerd. De bijsluiter van Verapamil geeft aan: zelden voorkomende bijwerkingen (bij meer dan 1 op de 10.000, maar bij minder dan 1 op de 1.000 patiënten) • spierpijn • spierzwakte • gewrichtspijn. Zeer zelden bewegingsstoornissen en verhoogde spierspanning (verdwijnt na het stoppen met verapamil hydrochloride)

Heeft u ervaring met deze bijwerkingen en is er een alternatief voor dit medicijn?

Hartelijk dank,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Ik schrijf verapamil zelf ook veel voor, en vind het een goed medicijn. De meest voorkomende bijwerking is obstipatie.De klachten die u beschrijft heb ik nog nooit meegemaakt, maar het is dan ook een zeldzame bijwerking.Ik kan dus niet uitsluiten dat uw klachten een bijwerking van verapamil zijn.Ik stel voor dat u, eventueel in overleg met uw cardioloog, gewoon eens stopt met verapamil, om te zien of de klachten dan verdwijnen.de tambocor is voor u het belangrijkste medicijn. Ik verwacht niet dat u door het stoppen met verapamil opeens boezemfibrilleren gaat krijgen.Als uw klachten verdwijnen, zult u met uw cardioloog naar een alternatief moeten gaan zoeken, omdat uw klachten voor u toch wel zeer hinderlijk zijn.Laat ons weten hoe het is gegaan!

    0

Je moet Inloggen om te reageren