// Zorg algemeen

Verapamil en Magnesium

Ik word momenteel onderzocht omdat ik regelmatig VES-sen heb en op het holteronderzoek ook een VT (van 6 slagen) te zien was. Uit de MRI kwam niets, over 2 maanden krijg ik een CT-scan. De schrik zit er best een beetje in. Ik kreeg eerst Metropolol maar ben daar na een week mee gestopt omdat ik duizelig en suf werd (op een hele lage dosering van 2x12,5 pd), ook bleven de overslagen bestaan. Ablatie lijkt lastig omdat ze volgens mijn cardioloog uit meerdere plekken ontstaan, maar dat wordt na de ct nog bekeken.

Nu ben ik sinds 2,5 dag overgezet op Verapamil en het lijkt zowaar (wellicht wishfull thinking) of het werkt. Nu heb ik wel vaker een dagje niet zoveel last, maar wie weet...

Nu lees ik dat `verapamil een calciumblokker is en in dat licht vroeg ik mij iets af. De overslagen leken heftiger te zijn geworden na mijn bevalling, toen ben ikook naar de cardioloog gegaan omdat ik af en toe licht in mijn hoofd werd. ik ben in het kraambed vrij ziek geweest (streptokok) én heb tot 1 week geleden borstvoeding gegeven. Naast last van mijn hartritme had ik ook vaak tintelende en dove handen en voeten en een heel gejaagd gevoel, bij het minste leek mijn lichaam (niet zozeer mijn geest) in de stress te schieten en die stress bleef lang hangen.

Googelend stuitte ik op magnesiumtekort. Ik slik nu sinds 1,5 week een goed beschikbaar Magnesiumsupplement en merk dat die laatste klachten weg zijn - ik heb geen tintelende ledematen meer en ook voel ik me rustiger.

Wat ik mij nu afvraag, ook omdat mijn hart goed op de Calciumblokker lijkt te reageren; zou dit ook mijn hartklachten kunnen veroorzaken? En zou ik dit supplement naast de Verapamil kunnen blijven doorslikken of is dat gevaarlijk? Ik zou namelijk best eens over een tijdje willen kijken wat er gebeurt als ik met de `verapamil stop en wel de Magnesium blijf slikken.

 

of is dit een raar idee en klopt er niets van deze theorie?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


6 REACTIES

 • A d avatar
  Hallo, Ja,...ook ik gebruik verapamil. 240 mg per dag. Vanwege hartritmestoornissen. IK heb er wel baat bij, want de bloeddruk zakte dus ook werd mijn hart ontlast., maar als bijwerking dikke enkels en gebruik daarom furosamide en dat is wel een nadeel. 4 jaar geleden ontdekt, had die nacht op de ic 2 av bloks en enorme ritmeverschil. T was net picasso zei de cardiologe glimlachend. 'k Kreeg een pacemaker. maar daarna toch nog een hartstilstand gehad, maar dat kwam doordat ik een adem stop had. Ik gebruikte al jaren mium vanwege mijn enorme spierkrampen. Na mijn ziekte was ik weer met de mium begonnen in de hoop die krampen te verminderen. ik hoop wel dat het samen gaat met die verapamil en de xarelto enz. Vreemd dat daar nooit onderzoek naar gedaan is. Ik weet dat mensen die medicijnen en vochtafdrijvers gebruiken veel mineralen en vitaminen verliezen. Maar daar wordt bij de arten nooit over gerept. zik heb zelfs al 2 maal erge bloedarmoede gehad, waarvan ze de oorzaak niet kunnen vinden. de chemische reguliere 'Medicatie is een raar spul. Je weet nooit wat het op lange duur in je lichaam doet, en wat de interactie is met supplementen. .Omdat ik veel pijn in mijn hele lijf en mijn gewrichten, en ook al jaren astma en copd 2 heb, gebruik ik ook glucosamine, msm, cbd olie, en vitamine C en D. en verschillende soorten long pufjes om nieuwe aanvallen te voorkomen. Ook voel ik regelmatig iets vreemds in mijn borst en denk dan maar dat het de pacemaker is die paced. of wer een hartoverslag. Voelt immers hetzelfde. Maar moet wel zeggen dat de gewone ''hartkloppingen'' en bonzen, niet vaak meer voorkomen. ik heb al 3 maal elektrische schokjes gehad om het ritme weer goed te krijgen. en heb nu medicatie die ik zelf mag nemen bij een stoornis (fleca, huppeldepup, moeilijke naam). dat helpt soms ook. De cardiologe waar ik regelmatig kom voor controle zegt dat mijn hart verder goed is en mijn kransslagaders waren schoon, maar dat ik een sick sinus syndroom heb. Nou ja....ik maak me er niet druk meer om, want angst maakt het erger en je wordt er niet vrolijker van. Heb haar gevraagd of het kan uitmonden in hartfalen maar toen stelde ze me gerust. Dus maak ik me er niet druk om. en dat zou ik als ik jou was ook niet doen. Blijf relaxt,te veel stress is slecht voor je hart..

  0
 • B V avatar
  Goedemiddag,Kun je al iets meer vertellen over het gebruik van Verapamil en mium gebruik? Ik heb ook Verapamil als recept meegekregen maar ben er nog niet mee gestart. Ben heel benieuwd naar je ervaring?

  0
 • J O avatar
  Opmerking vooraf. Zie mijn tips als aanvulling, niet in plaats van medische zorg.B├Ętablokkers en calciumblokkers remmen de aanmaak van melatonine en zorgen, net als de meeste medicijnen, voor verhoogde uitscheiding dan wel verhoogde behoefte aan diverse vitaminen en mineralen, waaronder Q10 en zink. Verschilt per medicijn. Kan je allemaal vinden op internet.Veel mensen hebben een tekort aan mium en andere stoffen. Het kan sowieso schelen om wat te doen aan oorzaken, zoals insulineresistentie, oestrogeendominantie, gevoeligheid voor tyramine, tekorten aan voedingsstoffen enz.

  0
 • J M avatar
  Ik heb enorm veel last gehad van boezemfibrilleren. Volgens de standaard bloedverdunner en metaprolol gekregen. Van die betablokker werd ik een zombie en het hielp niet echt, eigenlijk alleen voor de hartfrequentie. Op eigen initiatief miumcitraat gaan gebruiken. De heftigheid van de aanvallen werd daardoor al een stuk gunstiger. Na omgezet te zijn op verapamil heb ik al 2 jaar geen aanval gehad! Wel ben ik de miumcitraat blijven gebruiken, in combinatie met een relatief lage dosering verapamil (160 mg per dag). Die combinatie blijkt bij mij dus prima te werken; mijn hart loopt als een zonnetje. De bijwerkingen van verapamil in deze dosis zijn ook zeker acceptabel.Met groet.

  0
 • R V avatar
  Hartelijk dank voor uw reactie, ik zal verslag uitbrengen. Wel wil ik de mium enige tijd de kans geven dus het zal even duren vooraleer ik weet of het iets doet :-)Rest mij nog een andere vraag; ik ben eerst begonnen met `metropolol (2x12,5 pd) waar ik na een aantal dagen duizelig van werd. Om die reden ben ik in overleg met de cardioloog gestopt en overgegaan op de Verapamil (2x40 mg pd). De eerste 3-4 dagen ging dat prima, maar nu merk ik ook hierbij dat ik duizelig word, hoofdpijn krijg en het koud krijg. Mijn hartslag is in rust (ook zonder medicatie) tussen de 50-60 slagen, mijn bloeddruk weet ik niet. Komt dit door het bloeddrukverlagende effect van de medicatie? En is dit een kwestie van doorzetten of is duizeligheid een teken om te stoppen?

  0
 • L D avatar
  U stelt een zeer interessante vraag.Uw redenatie over mium, dat ook wel wordt beschouwd als 'de natuurlijke calciumblokker' , en de reactie op verapamil is heel logisch. Helaas kan ik u door het ontbreken van wetenschappelijk onderzoek over mium en overslagen geen antwoord geven, maar met klinisch redeneren kan ik uw gedachten alleen maar ondersteunen.Ik ben erg benieuwd naar uw klachten als u mium-suppletie zou gebruiken en verapamil zou stoppen. U kunt ze ook tegelijk gebruiken.Zo te horen is er veel gebeurd in uw leven en we weten dat dat overslagen kan uitlokken, Of dat via Mium tekort verloopt, is mij niet bekend.In ieder geval zal ik dit zeker in gedachte houden bij alle toekomstige patienten met overslagen die ik ga zien.Houd ons op de hoogte!

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy