// Zorg algemeen

Verandering 4 maanden na avnrt ablatie

Nu bijna 4 maanden geleden ablatie avnrt gehad. Na ablatie bleef ik last houden van hoge hartslag in rust en ook overslagen bleven aanwezig. Voor hoge hs bisoprolol gekregen en er is opnieuw een EFO in Eindhoven aangevraagd. Sta op de wachtlijst.  Nu mijn vraag en tevens angstig probleem. Gisteren was ik een stukje aan het wandelen, opeens voelde ik m'n hart weer wat rommelen en hakkelen. Niets bijzonders dacht ik. Nu het gekke: als ik nu stil op de bank zit (normaal hartslag van 90) zakt m'n hs heel snel naar onder de 50 (47,48) DIT HEB IK NOG NOOIT GEHAD. Er is echt iets veranderd sinds gister. Vandaag stukje lopen hs kwam niet verder dan 70. Ga ik zitten meteen weer naar 47. Snap er niets van en vind het ook angstig. Wat te doen?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


7 REACTIES

 • B D avatar
  Op 1 juni 2017 aan de rechter longvenen een ablatie gehad, tot op heden verschrikkelijk moe, zware benen, ijl gevoel in hoofd, bibberen, druk op borstbeen en een griepaal gevoel, voel hier weinig verbetering in.Ontbijten, aankleden en wat aanmodderen, voel mij na 2 uur al uitgeblust en alle klachten nemen dan toe, moet hierbij platte rust nemen.Mentaal zeer frustrerend.Zijn er nog lotgenoten die dit ervaren ?Groetjes,

  0
 • L K avatar
  Inmiddels drie weken na de ablatie en nu nog steeds niet fit. Ik heb wel het idee dat de ablatie is geslaagd. Af en toe nog wat hupjes en vooral snachts wat periode met stevige slagen. Maar lang niet meer het gerommel wat ik had en zeker niet een.hartslag van 180. Dus dat is mooi. Maar wat mij erg tegen valt is dat ik mij nog steeds zo moe voel, de misselijkheid neem wel iets af, maar de hoofdpijn, oorsuis en duizeligheid zijn er nog steeds. Tot nu toe doe ik alleen wat dingen in huis, licht huishoudelijk werk, en heb gisteren voor het eerst een klein ommetje buiten gemaakt. Het nadeel is dat ik twee hoog woon zonder lift. Boodschappen worden voor mij gedaan. En ben dus ook nog steeds niet aan het werk. Ik denk dat de combinatie met poly-artrise ook niet bepaald in mijn voordeel werkt. Vorige week nog wel met al deze klachten naar de huisarts geweest en zij zei ook dat het gewoon wat tijd nodig heeft. Graag hoor ik van anderen wat hun ervaringen zijnGroet,

  0
 • W P avatar
  Hoi , Ik herken je verhaal wel. De onzekerheid en de teleurstelling aangezien je geholpen bent je wil dat het allemaal over is. Het is waar dat er tijd nodig is. Bij mij duurde het zeker een maand voordat het hart wat rustiger was en ik me redelijk voelde. Ik moet nog een keer terug omdat ik na de ablatie toch nog klachten heb. Ik hoop voor je dat het snel beter gaat en dat je verder kan met het dagelijks 'normale' leven. Laat even weten hoe het verder gaat de komende tijd!

  0
 • F S avatar
  Vermoeidheid na een ablatie voor ANVRT komt regelmatig voor. We weten niet waardoor het komt maar in zijn algemeenheid neemt deze na een aantal weken af. Geef jezelf de tijd om te herstellen het was ook niet niks wat er gebeurd is.

  0
 • L K avatar
  Anderhalve week geleden heb ik een ablatie ANVRT gehad. De eerste week veel last van mijn lies gehad. Moe en misselijk. Ik was een dag eerder al opgenomen omdat ik door het stoppen van de medicatie voor de ablatie mijn hart al 'op hol' was geslagen. Het hartritme is die dag op alle mogelijke manieren geprobeerd terug te zetten maar uit eindelijk lukte dat pas na de tweede keer met adenosine. Ik vond dat geen prettige ervaring. De ablatie, de volgende dag, was niet bij de eerste keer branden gelukt dus moest nog een keer.Maar nu is vooral mijn vraag, ik voel mij nog echt niet goed. Mijn harte maakt soms een overslag en af en toe een soort luchthapje. Dit snap ik nog wel want dat zal ook het herstel zijn. Maar ik ben vooral zo moe en echt heel misselijk. Ik werk nog niet, rommel alleen wat in huis en moet dan echt smiddags gaan liggen. Verder heb ik last van een soort suis in mijn hoofd/oren. Vanmorgen werden er boodschappen gebracht en die heb ik even opgeruimd en nu alweer moe, misselijk en hoofdpijn. Is dit alles verklaarbaar of wil ik gewoon te snel?Gr

  0
 • H V avatar
  Hi,Angst is een slechte raadgever.Ik heb 3 ablatie's gehad 2x AVNRT en 1x voor AT.Bij sommigen is het gewoon even wat gecompliceerder en niet direct op te lossen.Ik heb nu in rust regelmatig hartslagen van 45, maar zolang het niet symptomatisch wordt ( lees: flauwvallen ) is dat prima.Vergeet niet dat je lichaam ook moet wennen aan een nieuwe situatie.Het is om tijdens een nieuwe EFO te kijken wat het ritme doet.Ondertussen niet teveel stressen en evt een ECG te laten maken al dan niet op de spoed of via de poli cardiologie. Sterkte!

  0
 • M V avatar
  Bij twijfel een hartfilmpje laten maken dan kunt u zien wat het ritme is.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy