// Zorg algemeen

ventrikeltachycardie

Hallo medisch team,

In januari en in mei 2018 heb is een hartritmestoornis gehad in de vorm van een ventrikeltachycardie. Beide keren heb ik het bewustzijn verloren, na ongeveer een minuut buiten bewust te zijn geweest kwam ik weer bij kennis waarna ik het idee had dat ik wel weer van alles kon doen. N.a.v. hiervan is er op 8 juni een ICD geplaatst. Voordat er werd besloten om over te gaan tot het plaatsen van een ICD heeft de cardioloog een ventrikeltachycardi opgewekt wat helaas over ging in een ventrikelfibrileren. I.v.m. met het chaotisch samentrekken van mijn hart zag men een ablatiebehandeling niet zitten. Tot op zekere hoogte ben ik natuurlijk tevreden dat er een “bewaker” bij mij is geïmplanteerd die het hartritme weer kan herstellen als dit nodig mocht zijn. Echter het implanteren van de ICD heeft voor mij nogal wat gevolgen met betrekking tot het uitvoeren van mijn huidige werkzaamheden. Na 38 jaar gewerkt te hebben bij de ING heb ik mede door diverse reorganisaties besloten om mij in 2016 om te laten scholen tot beroepschauffeur. Ondertussen had ik mijn draai weer helemaal gevonden wat  afgelopen januari leidde tot een vast dienstverband. Echter door de plaatsing van de ICD mag is ik dit mooie beroep niet meer uitoefenen. Aangezien het medisch team van het Catharina ziekenhuis bekend staat om haar ablatiebehandelingen is mijn vraag dan ook of wellicht nog een mogelijk is om mij in het Catharina ziekenhuis te laten onderzoeken voor een eventuele ablatiebehandeling en mij misschien te verlossen van mijn hartritmestoornis.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    De reden van het plaatsen van de ICD is niet zozeer om uw VT te behandelen, maar om te voorkomen dat u aan deze VT, of een andere VT, of ventrikelfibrilleren (VF) overlijdt. Vaak is het zo dat we wel een VT kunnen wegbranden, maar dat er hierna nog een kans blijft op andere VTs, en meestal blijft de indicatie voor de ICD bestaan.Het precieze antwoord op uw vraag kan ik u nu niet geven, daar heb ik meer informatie voor nodig. Maar u bent van hart welkom in Eindhoven om een keer hierover te komen praten.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy