// Zorg algemeen

Ventrikelfibrilleren

Ik heb een tijdje geleden mijn verhaal verteld over me neef die op ze 49ste tijdens het hardlopen een hartstilstand heeft gekregen en is overleden. Het was ze 2e hartstilstand, op ze 19e heeft die het ook gehad. Is daarna onderzocht en niks uit gekomen. Nu is er pathologisch onderzoek gedaan, en ze hebben weer niks gevonden. Hart was normaal, aderen waren schoon. Het enige wat ze weten is dat de doodsoorzaak ventrikelfibrilleren is. Nu is er een gesprek geweest met zijn ouders en de huisarts, de huisarts zegt dat de kans nihil is dat het een erfelijke aandoening is en als het dat wel zou zijn het waarschijnlijk bij hem is begonnen met een fout in zijn DNA. Dit baseren ze op het pathologisch rapport en dat er aan beide kanten nog nooit iemand zomaar dood is neergevallen door een hartkwaal. Ik heb voordat dit gebeurde een echo en ecg gehad vanwege langzame hartslag. Nu zegt mijn huisarts dat ik me geen zorgen moet maken en hij vind het niet nodig om me weer naar een cardioloog te sturen. Ik ben heel erg benieuwd wat een cardioloog hier der van vind. Kan ik inderdaad het loslaten. Of zal ik toch nog een onderzoek aanvragen. 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Ik begrijp uw zorg en onzekerheid, maar kan helaas op grond van uw gegevens niet een pasklaar antwoord geven.Ik zal u wel proberen wat verder te helpen.Een neef noemen we tweede graad familie. Ik adviseer om toch de eerstegraads familie-leden, ouders en broers/zus, van uw neef een onderzoek van het hart te laten doen. Vooral de hartstilstand op zijn 19e is hierbij belangrijk en het feit dat er obductie niets is gevonden. Dit suggereert dat er mogelijk een elektrische hartziekte is (spier is prima, geen vaatvernauwingen maar hart is extra gevoelig voor gevaarlijke ritmestoornissen); deze zijn vaak erfelijk en kan dus consequenties hebben voor zijn broers en zussen. Bij u, tweede graden familie, is de kans dat er nu wat wordt gevangen vel kleiner. Ik adviseer u om even af te wachten tot er eventueel iets gevonden wordt bij de eerste graad familie. Als dat zo is, dan pas bij u gaan zoeken. Als er niets wordt gevonden bij de eerste graad familie (bij wie de kans dat zij het zelfde hebben als uw neef het grootst is), dan is er bij u ook niets te vinden.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy