// Zorg algemeen

Ventriculaire extrasystolen en tachycardie

Geachte Dr. ,

Ik ben hier al wat jaren bekend op het forum maar wil u toch nog een vraag stellen.

Ik ben bekend met extra sytolen vanuit de kamers (uit 1 punt) en in mindere mate uit de boezems.Daarbij ook bekend met VT's. Na jaren uitgebreid onderzoek bij de cardioloog wordt er gezegd dat de klachten zeer vervelend zijn maar niet gevaarlijk. Natuurlijk fijn om te horen. Echter zijn de klachten in de loop van de jaren toegenomen. Veel extra systolen gedurende de dag. Afgelopen nacht werd ik wakker met een zeer snelle hartslag, ik denk  VT, van zo'n 10 tot 15 slagen waarna het weer een rustige hartslag werd. Ik zit dan rechtop in mijn bed en voel me daarna dan angstig. Hoe weet ik dat dit geen kwaad kan? Ik heb namelijk weleens gehoord dat VT's als gevaarlijk beschouwd worden.

Dan nog de vraag wat hier aan te doen is, medicijnen of toch ablatie?

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • B V avatar
    Bedankt voor uw snelle bericht dr. .Ik kan er dus vanuit gaan dat mijn VT's en extrasystolen echt ongevaarlijk zijn omdat na MRI is gebleken dat er geen afwijkingen aan het hart zijn?Hoe vervelend ze ook zijn.Is behandeling dan enkel gericht op het minimaliseren van de klachten en dus niet persé nodig om het hart gezond te houden?

    0
  • L D avatar
    Met VT's bedoelen wij ventriculaire tachycardieen, oftewel kamerritmestoornissen. Deze kunnen gevaarlijk zijn, inderdaad, maar zeker niet bij iedereen. Als het hart verder helemaal normaal is, dan noemen we het ook wel idiopathische VT's en worden ze als niet gevaarlijk beschouwd.Ablatie is een mogelijkheid om een blijvende oplossing te bereiken. Zeker als er VT's zijn, is eeb ablatie vaak een goede optie. Bespreek het met uw cardioloog of met een elektrofysioloog in een ziekenhuis waar veel ablaties worden uitgevoerd.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy