// Zorg algemeen

Veelvuldige Extrasystoles

Beste Cardiologen,
Ik ben voor de eerste keer hier om en vraag te stellen, hopelijk kunt u mij antwoord geven.
Ik ben een vrouw van 46 jaar en heb al vanaf mijn 15e jaar extrasystoles.Dit uitte zich in veelvuldige overslagen, zowel harde bonken als kleine overslagen. Heb verschillende ECG`s laten maken, maar hier kwam niets uit. Ook mijn zus is hier mee bekend en die heeft na een holteronderzoek onschuldige Vessen te horen gekregen. Ik heb vanwege mijn angsten nooit verder onderzoek laten doen zoals een holter ect. Heb vanwege de klachten een hartfobie ontwikkeld.Ik slik Sotalol 2 keer 40 mg per dag, dit helpt wel voor hartritme, maar niet voor de overslagen.
Nu de laatste 4 weken zijn de klachten weer erg toegenomen. De extrasystoles zijn vooral in de nacht heel erg, om de 2 slagen een extrasystole, en soms 2 of 3 achter elkaar. Het gevolg is dat ik slecht kan slapen en mijzelf erg ongerust maak.Hoe komt het dat dit nu zo verergerd? Ook heb ik soms wat ritsen van 5 achter elkaar en soms gebeurd het dat ik dan even een zwarte waas voor mijn ogen krijg. Mijn vraag is, zijn deze ook onschuldig en ik ben zo bang dat mijn hart uit zijn ritme raakt en gaat kamerfibrilleren. Wat is uw advies?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • F S avatar
    Ik begrijp dat het je beangstigt zeker omdat je eigenlijk niet goed weet of er sprake is van extrasystole of dat er mogelijk toch sprake is can een ritmestoornis . Mijn advies zou dan ook zijn om toch onderzoek te laten verrichten. Je schrijft dat je bang bent hiervoor maar nu ben je bang voor het onbekende. Zeer grote kans dat je gerust kan stellen met als gevolg minder stress en waarschijnlijk dan ook minder overslagen. Want zoals je ongetwijfeld weet is streed een belangrijke factor. Succes

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy