// Zorg algemeen

Veel zweten na bypass

Goedemiddag,

Ik ben in augustus 2015 opgenomen geweest in het MCL in leeuwarden naar aanleiding van hartklachten daar bleek dat ik drie hartinfarcten moet hebben gehad, na hartkatheterisatie is geconstateert dat ik geopereert moest worden heb vier omleidingen gekregen tot zover geen problemen ondervonden van de operatie was snel weer thuis en alles leek goed te gaan na zes weken te hebben mee gedaan aan hartrevalidatie 6 weken lang 2 keer per week(is voor iedereen aan te bevelen)helaas begon in de vijfde week ook wat problemen mocht even niet verder met de revalidatie om dat mijn hartslag in rust te hoog was 130 door gestuurd naar een dienst doende cardioloog deze heeft een hartfilmpje laten maken maar zag verder geen problemen.Dus ik kon gewoon verder gaan met de revalidatie heb een 24 uur holter gekregen ook daar kwam niets uit, helaas heb ik sinds die tijd gigantisch veel last van zweten hoef maar iets te doen of ik ben nat van het zweet heb het hier diverse malen met zowel de huisarts als ook met de cardioloog over gehad helaas kom ik daar ook niet verder mee in eerste instantie dacht de cardioloog aan een verkeerd geplaatste omleiding heb een Myocardsintigrafie in rust en Myocardsintigrafie inspanning gehad daar kwam volgens de cardioloog ook niets uit.

Ik was voor dat ik geopereerd was een zware roker na de operatie tot op vandaag geen sigaret meer aangeraakt, heb er ook totaal geen problemen mee gehad.

Nu is mijn vraag zijn er meer mensen die deze zweetproblemen herkennen.Ook mijn conditie is behoorlijk achter uit gegaan Kan zelf niets vinden in het medicijn gebruik.

gr


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • J t avatar
  meneer,Overmatig zweten na een hartoperatie komt helaas wel eens een enkele keer voor. Ik heb in mijn praktijk vaker patienten gehad die dit probleem hebben. Mogelijk speelt het stoppen met roken ook een rol. Tijdens een hartoperatie wordt de patient meestal aangesloten op een hartlongmachine, het hart kan dan worden stilgelegd en de omleidingen kunnen dan geplaatst worden. Een hartlongmachine kan voor bijwerkingen zorgen, zoals verminderde eetlust, geen smaak meer, het eerder koud of warm hebben, emotionele problemen. Wij denken dat dit zich met name op het niveau van de hersenen afspeelt. Het zou dus kunnen dat u hierdoor meer last hebt van zweten (misschien in combinatie met het stoppen met roken?). In het algemeen is het zo dat de klachten verminderen in de loop van de tijd (tot enkele jaren aan toe!). Ik hooop dat dit bij u ook het geval zal zijn.Veel succes van , Eindhoven

  0
 • H O avatar
  ,Ik ben niet in dezelfde situatie, maar de een na laatste zin in uw verhaal zou wel van belang kunnen zijn. U bent na de operatie gestopt met roken en daarvoor was u een zware roker. Langdurig roken heeft effect op hormonen en het functioneren van het lichaam. Bij spontaan stoppen met roken moet het lichaam weer opnieuw een balans vinden, en dat kan lang duren. Ik ken meer mensen, die na stoppen lange tijd veel uiteenlopende klachten kregen zoals veel transpireren, erg moe zijn, spierproblemen zelfs verandering in hartslag heb ik gehoord. Misschien dat iemand van het team van hartvolgers hierop kan reageren? Is dit herkenbaar?

  0
 • F S avatar
  Gelukkig is er niks uit de myocardscan gekomen, dat betekend dat er in ieder geval geen zuurstofgebrek in de hartspier meer is na de operatie. Het is echter wel vervelend voor je dat je zo enorm transpireert. Als je graag reactie van andere "Hartvolgers" wil krijgen dan stel ik voor dat je je verhaal kopieert en plakt op het forum. Ik hoop dat er mensen zijn die je verhaal herkennen en je een hart onder de riem kunnen steken.Succes

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy