// Zorg algemeen

Veel vragen over hartoverslagen.

Ik weet dat ik al verschillende posts over extrasystolen hierover heb gezet. En het gaat steeds een tijdje goed maar dan komt de angst weer. Zou ik wat vragen mogen stellen (met hoop op een eerlijk antwoord) waardoor ik het misschien beter begrijp en meer een plaats kan geven.

1. Hoezo moeten sommige mensen medicatie nemen of een ablatie ondergaan terwijl overslagen onschuldig zijn?

2. Maakt het dat overslagen je hart zwakker maken? en dat je sneller kans hebt op hartproblemen?

3. Komen extrasystolen vaker voor bij mensen met een hartprobleem (had ik op verschillende sites gezien)

4. als je hartoverslag hebt uit de kamer of boezem, welke is gevaarlijker?

5. Bij hoeveel procent van de mensen komt dit voor? en hoe komt het dat sommige dit voelen en vele niet?

6. Wat is een overslag van het hart nou precies?

7. Als je onderzocht bent door een cardioloog (fietstest, echo, holter..) enz. Moet je dan vertrouwen op wat ze zeggen? Omdat hier nog niet veel over bekend is, hoe het ontstaat is enz.

8. Ik heb vaak gelezen dat over 'extrasystolen' nog niet veel bekend is. Maar hoe weten jullie dan zo zeker dat deze onschuldig zijn?

Sorry voor de vele vragen. Maar ik heb zo een angst voor de overslagen en het belemmert gewoon mijn leven.

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Een aantal goede vragen waar ik, als hartritmedeskundige, een eerlijk antwoord op zal geven:1. Overslagen hoeven niet behandeld te worden, omdat ze, zoals U zegt onschuldig zijn. Echter, sommige mensen hebben zoveel last ervan, dat we dan wel eens proberen met medicatie of heel soms een catheterablatie, de klachten te verminderen; soms lukt dit wel, soms niet. Maar het belangrijkste is, we behandelen dus om de klachten en niet om de prognose.2. Nee. Maar om heel eerlijk te zijn is er een heel kleine uitzondering: het komt wel eens voor dat mensen die extreem veel overslagen hebben, en dan tienduizenden per etmaal, een afname van de pompfunctie laten zien. En dit is dan goed te behandelen. Maar in het algemeen is er geen invloed op de hartfunctie.3. Ja, sommige mensen met heel slechte harten (bijv na grote hartinfarcten) kunnen wat overslagen hebben.4. Allebei even ongevaarlijk5. Ik ken geen percentage, maar verreweg de meeste mensen hebben zulke overslagen. Wij doen om verschillende redenen 24uurs ECGs (Holter). Ik heb wel eens een Holter gezien zonder een enkele overslag, maar dat is erg uitzonderlijk. Vergelijk het met vlekjes op de huid; iedereen heeft wel wat moedervlekjes of sproeten, en zo heeft iedereen ook wel wat overslagen. 6. Een elektrische impuls in het hart die op een andere plek ontstaat dan in de sinusknoop, en die iets te vroeg valt, waardoor het anders voelt.7. Ja, als deze onderzoeken normaal zijn is er echt niets aan de hand. 8. Over weinig hartziekten is zoveel bekend als over overslagen. Bijna al mijn patienten hebben overslagen, en ik heb ze zelf ook. En in mijn vele jaren als cardioloog heb ik echt nog nooit problemen gezien van gewone overslagen.Tot zover de vragen. Ik denk. dat het belangrijk is dat U gewoon de overslagen accepteert, evenals Uw vlekjes op de huid. Het hoort erbij, en we kunnen er (bijna) niets aan doen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy