// Zorg algemeen

Veel overslagen na ablatie.

Beste,

ik ben ik heb ongeveer 10 weken geleden een ablatie voor avnrt gehad. dit verliep tegen alle verwachtingen in heel goed. helemaal geen pijn ervaren en het was super snel klaar.

ik ben na een week weer gaan werken, en langzaamaan kreeg ik last van extrasystolen. het werden er meer en meer op den duur. en vandaag de dag heb ik ze constant. meerdere malen op eerste hulp gelegen en holterkastje gekregen. ongeveer 13 procent overslagen te zien. metropolol verapamill en nu solatol geprobeerd maar geen verbetering. mijn vraag is kunnen de extrasystolen een gevolg zijn van de ablatie en komt dit vaker voor? gaat het nadehand weer weg? ik weet dat extrasystolen op zich geen kwaad kunnen wel wordt ik er helemaal radeloos van en heb het gevoel dat ik niet meer optimaal kan rusten. ook heb ik begrepen dat dit invloed kan hebben op de pompfunctie is dit altijd zo? en wordt dit dan waargenomen op bijv een holterkastje.

kortom de vragen zijn:

komen extrasystolen na een ablatie vaker voor in alle hevigheid en verdwijnen deze weer vanzelf?

hebben zoveel extrasystolen altijd invloed op de pompfunctie. of is dit per situatie verschillend en is dit te zien op een holterkastje.

 

ik wil u/jullie alvast hartelijk bedanken voor de moeite om mijn vragen te beantworden en als er evt lotgenoten zijn zou ik ook graag van jullie willen horen.

 

,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • d p avatar
    @ Bedankt voor de snelle reactie, hoelang raadt u aan om het aan te kijken alvorens een ablatie aan te vragen bij geen vermindering van de overslagen?nogmaals bedankt voor uw reactie! ,

    0
  • L D avatar
    Ik hoor wel vaker dat mensen tijdelijk last hebben van wat meer overslagen na een ablatie van een AVNRT. Maar, zoveel als u, is heel bijzonder.Hoe dan ook, het kan niet doro de ablatie zijn veroorzaakt. Waarom het wel wordt veroorzaakt weten we niet. De hartslag wordt ook vaak tijdelijk sneller na een AVNRT-ablatie; ook dat begrijpen we niet.Ik adviseer om even af te wachten, omdat er goede kans is dat het weer vanzelf over gaat. Als het onverhoopt wel zou aanhouden, dan is bij zoveel extra's een ablatie ook een goede optie, wat mij betreft de beste.Tijdelijk veel extra's heefet geen nadelige effecten op een verder gezond hart; soms, bij langdurig veel overslagen kan er wel een verminderde pompfunctie ontstaan. Gelukkig, dat herstelt weer als de overslagen goed zijn behandeld, zoals door een ablatie.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy