// Zorg algemeen

Veel meer last van de warmte na een hartoperatie

Ik merk tijdens de afgelopen weken en de warme dagen, zeker boven de 25 graden, dat ik hier niet meer tegen kan. Ik heb ook een beroerte gehad 1,5 jaar geleden en 8 maanden geleden een bypass operatie. Ik was daarvoor al niet een liefhebber van het hele warme weer, maar had er geen last van. Nu voel ik me gewoon echt ziek? Zijn er meer mensen die dit ook hebben na een ingreep aan het hart? En misschien weet iemand wat je daar aan kan doen of heeft tips? Tips als voldoende drinken en rustig aan zijn mij bekend, maar het valt me dit jaar echt op dat ik er echt ziek van voel ipv het niet fijn te vinden, maar er geen last van te hebben. Alvast bedankt, groetjes


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


10 REACTIES

 • K S avatar
  Voorheen kon ik er redelijk tegen. Sinds mijn aortaklep operatie in okt 2012 kan ik er totaal niet meer tegen en ben een hele dag licht in mijn hoofd en mijn lichaam is doodmoe. Ik doe dan ook op advies van de trombose dienst een koude natte theedoek in mijn nek vooral tijdens het werk omdat ik het anders helemaal niet vol hou. Die ververs ik op een dag wel een paar keer maar ondanks dat ben ik bijna niet vooruit te branden en moet een hoop stappen terug doen wat er weer voor zorgt dat ik mijn werk niet geheel optimaal kan doen. Helaas is er weinig begrip voor op mijn werkvloer. ?

  0
 • A D avatar
  Sterkte!

  0
 • A D avatar
  Heel erg herkenbaar. Ik heb geen hartoperatie gehad maar ben wel bekend met een geleidingsstoornis en indd lage bloeddruk/ hartslag. Ik voel mij buitengewoon slecht met warm weer en kan dan helemaal niets. Erg frustrerend...

  0
 • H S avatar
  Hallo, Ik heb op Valentijsdag een aorta hartklep operatie gehad en een bypass. In die extreem warme periode wist ik ook niet altijd wat te doen, Gelukkig was ik nog niet re-integratie bezig en kon ik thuis koele plekjes opzoeken. Buiten zitten was geen echte optie voor me. Geregeld koud drinken en nam vaker een ijsblokje in de mond, dat voelde wel lekker.

  0
 • H x avatar
  Ps. Ik bedoel arbo arts van je werkgever

  0
 • H x avatar
  Hoi ,Wat erg dat je werkgever zo reageert,is er met die hitte geen plaatsvervangend werk voor je? Weet natuulijk niet welk werk je doet,maar je mag altijd je arbeidsarts consulteren of het wel verantwoord is om met deze hitte te werkenWellicht is een ablatie een goed idee,de laatste ablatie van mij is al weer 4 jaar geleden en sindsdien geen boezemfibrilleren meerBij mij begon het boezemfibrilleren zo nu en dan,wat overging in vaker boezemfibrilleren,wat over ging in chronisch boezemfibrilleren....Sterkte ermee!

  0
 • P P avatar
  Ook ik heb laatste weken bijzonder veel problemen met warmte. Mogelijk door gebruik beta blokkers. De dagen die we gehad hebben rond de 30 graden ware funest voor mij i.c.m. arbeidsintensief werk (hoog tempo) Huisarts heeft mij geadviseerd absoluut niet te gaan werken met die hitte vooral omdat mijn hartritme rond de 50 slagen lag door de beta blokkers. Natuurlijk bovenstaande vermeld aan leidinggevende die er totaal niet op reageerde.Het transpireren vind ik vreselijk daar ik echt totaal zeiknat bent en mij schaamt bij de klanten. Het lijkt soms of ik zo onder de douche uitkomt , vreselijk.Ik denk dat ik maar stop met die beta blokkers want ik word er ook vreselijk moe van. Maar eens informeren naar de toen aan mij geadviseerde ablatie. Succes en sterkte.

  0
 • C d avatar
  Dank , ik zal daar eens op letten als het weer eens zo warm is, kijken wat mijn bloeddruk is! En inderdaad, rustig aan!

  0
 • H x avatar
  Ik heb ook altijd last vd warmte,maar ook wer de luchtvochtigheid hoog is,dus benauwd weerIk gebruik ook hartmedicatie om bloeddruk/hartslag laag te houdenMet die warmte gaat mijn bloeddruk nog meer omlaag,in rust soms maar 95/65,en daar voel ik me dus ook niet goed bij,erg slapjes/niet lekkerMisschien heb jij ook last van een lage bloeddruk?Idd rustg aan doen,voldoende drinken,zoute dropjes eten,,ventilator aan

  0
 • M V avatar
  ,Hopelijk ook hier antwoorden van andere mensen.En het was ook extreem warm de afgelopen week.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy