// Zorg algemeen

Veel boeren na ablatie

Vorige week mijn ablatie ondergaan (PVI en CTI) en tot nu toe verloopt het voorspoedig. Klein beetje pijn op de borst gehad maar dat trok snel weg. Een bloeduitstorting op het bovenbeen maar niet hinderlijk. Het lange termijn effect moet natuurlijk nog blijken maar ik merk een heel duidelijk verschil. Mijn hart was elke dag nogal "aanwezig", ook zonder stoornissen. Voortdurend overslagen en voor mijn gevoel een hoge slagkracht. Sinds de ablatie zeg ik gekscherend dat ik mijn hart "niet meer voel". 

Het enige wat ik bespeur is dat ik sinds de ablatie veel lucht in mijn spijsverteringskanaal heb. Dit leidt er toe dat ik de hele dag loop te boeren en mijn darmen voortdurend aan het rommelen zijn. Met het boeren komt soms ook wat maagvulling terug omhoog (ik kan het wel binnenhouden...). Is dit een bekende fenomeen en verdwijnt vanzelf weer? Of kan ik er beter even naar laten kijken?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • J B avatar
    Inmiddels drie maanden na ablatie en het vele boeren is verdwenen.

    0
  • P V avatar
    Goed dat U de ritmestoornissen niet meer voelt.De klachten van de maag en de slokdarm die U beschrijft komen inderdaad wel vaker voor. Dit heeft te maken met het feit dat de achterwand van de linkerboezem vrij dicht tegen de slokdarm aan ligt, en rondom de slokdarm lopen wat zenuwtakken die oa naar de maag gaan. Door het branden of vriezen op de achterwand van het hart kunnen soms deze zenuwen wat beschadigd of ontregeld raken, wat dergelijke klachten kan geven. In de regel zijn deze klachten vrij kortdurend, in de zin dat ze na enkele weken of maanden weer zullen verdwijnen. Bij duidelijke klachten kan het goed zijn om hiervoor tijdelijk een maagzuurremmer te gebruiken.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy