// Zorg algemeen

vals positieve ECG uitslagen??

Goede avond,

Hoe vaak komt het voor dat een ECG vals positieve uitslagen geeft?

Begin september had ik last van een tachycardie waarbij ze ook downsloping ST segmenten en negatieve T golven hadden gezien op de ECG. Het bloed en echo waren in orde, dus geen sprake van infarct.

De laatste weken voelde ik me totaal niet goed. Pijn in linker schouder, met vlagen benauwd, pijn en steken in de hartstreek, ontzettend moe  ondanks mijn medicatie . bisoprolol. Op advies van een cardioloog op dit forum ben ik met deze klachten naar mijn huisarts gegaan. Ze heeft een ECG gemaakt en bloed geprikt. Bloedwaarden waren allemaal in orde. Ze had geen verklaring voor mijn klachten. Echter liet de ECG wel een lateraal infarct zien. Zij zei dat dat onmogelijk was en dat het gewoon een vals positieve ecg was. Ik moest me vooral geen zorgen maken zei ze, maar wil wel dat ik nog terug ga naar de cardioloog voor een 72 uur holter.

Ik vind het heel bijzonder dat ik bij de huisarts kom met klachten wat kan duiden op een infarct..  of iig een probleem met het hart.. de ECG laat het ook zien. Het bloed niet. (dit voor de tweede keer alweer) en ze vol blijft houden dat het onmogelijk is dat het om een infarct gaat en ik me vooral geen zorgen moet maken.

Hoe moet ik dit zien? Komt het vaak voor dat een ECG valse uitslagen geeft? Ik heb volledigheidshalve wel last van ritmestoornissen (tachycardie aanvallen) waarvoor ik in januari een ablatie heb gehad, die nu weer volledig terug zijn gekeerd.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • R H avatar
    Dank voor je reactie. In uari heb ik idd een ablatie gehad voor een AVNT.. in september weer opgenomen geweest ivm sinustachycardie. Momenteel slik ik bisoprolol en is mijn hartritme normaal. De laatste ECG werd gemaakt ivm klachten, niet ivm tachycardie, want de bisoprolol houdt mijn hartslag laag. Zodoende dat ik het vreemd vind dat er nu toch afwijkingen zichtbaar zijn , terwijl ik wel klachten heb, maar geen tachycardie.

    0
  • M V avatar
    Hallo,Vervelend dat u klachten heeft.U geeft aan dat er onderzoek gedaan is en er lateraal afwijkingen zichtbaar zijn op het ecg, daarbij geeft u ook aan last van ritmestoornissen te hebben. De enzymen ( die gestegen zouden zijn bij een infarct) zijn negatief.Nu zijn er in de praktijk een aantal gevallen waarbij het ecg afwijkend is, maar er geen vernauwingen zijn in de kransslagader. Een daarvan is SVT. Dat is een supraventriculaire tachycardie. Niets minder dan een snelle ritme wat boven de kamers in het hart ontstaat. En ik lees dat u een ablatie gehad heeft. Daarom zou het kunnen dat er bij u een positief ecg is gemaakt waarop gedacht werd een infarct te hebben. Wat uit eindelijk niet is. Wel kan het hart door het snelle ritme moeite hebben om de bloedvoorziening optimaal te houden, waardoor je die afwijkingen ziet.Sterkte met de holter en hopelijk bent u snel van de klachten af..

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy