// Zorg algemeen

uitvallen eigen hartritme na pacemaker vervangingsoperatie

graag zou ik weten of iemand ervaringen of een objectieve mening heeft over het wegvallen van eigen hartritme na een pacemaker vervanging.

Op 36-jarige leeftijd ontving ik een pacemaker welke het 11 jaar lang prima gedaan heeft. Gedurende deze tijd heeft de pacemaker voor ca 45% meegepaced, de overige 55% nam mijn eigen lichaam voor rekening.

Vorig jaar kreeg ik een vervanging van de pacemaker ivm de batterij. Er is een ander merk ingezet, met andere instellingen. De eerste weken na de operatie voelde ik me onprettig, soms duizelig, misselijk, buiten adem. Na ca 2mnd is besloten om de pacemaker op de oude settings van de vorige pacemaker terug te zetten. De problemen waren gelijk over. Wel kwam naar voren dat de nieuwe pacemaker voor 99% dient mee te pacen.

Ik zoek nu naar een oorzaak hoe het kan dat mijn hart 11jaar lang voor 55% zijn eigen werk doet en ik voor ca 45% afhankelijk ben van een pacemaker dat in een keer na een vervangingsoperatie 99%geworden is.

heeft een specialist hier een objectieve mening over?

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    Het is niet goed mogelijk op basis van deze gegevens een weloverwogen antwoord te geven op uw vraag. Bij exact dezelfde instellingen, suggereert de huidige situatie dat er ontwikkeling is van het onderliggende ziektebeeld, in de zin dat er meer pacing nodig blijkt te zijn. Het is voor die conclusie dan wel van wezenlijjk belang dat u weet dat de instellingen echt hetzelfde zijn.De vervangingsoperatie zelf kan hiervan niet de oorzaak zijn.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy