// Zorg algemeen

Uitslag MRI onduidelijk

Goedemiddag,

Ik heb de uitslag van de MRI, maar snap al die termen niet goed.

Heb ik het goed begrepen dat de doorbloeding in mijn linkerhart (waar ook het infarct heeft plaatsgevonden) niet goed is?

Er staat als conclusie van de MRI: "Inferoseptaal midventriculair een subendocardiaal perfusiedefect, verdacht voor randischemie"

Ik zou hier dolgraag de menselijke vertaling van willen krijgen, hopelijk kan dit hier!


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • M V avatar
    U geeft aan dat u aan uw linkerhart een infarct heeft gehad.Wat vaker gezegd wordt is dat dit de linkerkamer betreft.De termen vanuit de MRI zijn inferoseptaal, wil zeggen onderwand en septum, ofwel het hart tussenschot. Midventriculair is het midden van de kamer, subendocardiaal perfusiedefect. Wil zeggen dat er een doorbloedingsdefect is gezien, subendocardiaal wil zeggen dat het niet helemaal door Alle lagen van het hart heen is. Dus wat er op de MRI gezien wordt is dat er in de linkerkamer een doorbloedingsdefect is, die niet door alle lagen van het hart gaat. Randischemie betekend dat er zuurstof tekort rondom een bepaald gebied is. Dat is het gebied waar het infarct heeft plaats gevonden.Hopelijk kunt u hier iets mee.Met .

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy