// Zorg algemeen

Uitslag medisch onderzoek

Goedemiddag,

Na een aantal maanden niks meer te willen vragen aangezien ik voelde dat mijn gezondheid een stijgende lijn had, was het gisteren tijd voor de routine psychologische en medische keuring voor mijn werk als machinist. 

Onderdeel hiervan is, na de psychologische capaciteitstesten, om ook bij een verpleegkundige en daarna arts de gezondheid te laten checken. De afgelopen tijd meerdere ECG's gehad waarbij ik elke keer als terugkoppeling kreeg dat alles okay was en ik mij geen zorgen moest maken. Met deze informatie werd het een stuk rustiger in mijn hoofd en kon ik werken aan mijn herstel, zo heb ik bijvoorbeeld een personal trainer ingeschakeld om er wat kilo's af te krijgen - een goede zaak al vind ik zelf! 

Alles ging goed, tot het moment van het maken van de ECG. Ik was al wat nerveus voor de uitslagen van de psychologische testen, aangezien ik mijn twijfels had bij hoe ik er één gemaakt had (al 2 keer voor een 5 jaarlijkse test in mijn loopbaan goed gekeurd, maar dit voelde gewoon niet zo lekker). Ik heb dus met wat zenuwen mijn ECG laten afnemen en hier kwam een resultaat uit waar ze even over wou praten met de dokter. Die kwam toen ook mee en heeft wat elektroden verplaatst en de ECG opnieuw gemaakt, ook hier kwamen dezelfde resultaten uit waar ze mij adviseerde om mee naar de cardioloog te gaan.

Het punt is, ik ben net een maand geleden voor het laatst bij de cardioloog geweest voor een fietstest en die heeft mij daar op een positieve manier 'weggestuurd' en gezegd dat alle lichten op groen staan voor het starten met een personal trainer en dat hij geen afwijkingen in de toen gemaakte fietstest kon zien. Afwijkingen zijn er in alle ECG's trouwens niet waargenomen. Logischerwijs ben ik dus van deze constatering geschrokken en maakt het mij weer erg onrustig. Het ging zo goed en dan helpt dit echt niet.

Ik heb contact gehad met de afdeling Cardiologie van mijn ziekenhuis en die hebben gezegd dat ze bedrijfsarts en cardioloog maar even contact moeten opnemen aangezien bij hun wel alles goed was. Ik ben natuurlijk weer uiterst onzeker, daarom heb ik het ECG bijgevoegd. De bedrijfsarts had het over het na laten kijken van een LBTB en de hartfunctie. Is die reeël of erg overdreven? Het maakt mij weer redelijk angstig aangezien ik ook een iets ander beeld zie in de afleidingen III en V1 ten opzichte van een 'normaal ECG' die je op websites ziet.

Bedankt alvast! 

Gegevens ECG:
P/PR: 110/142ms
QRS: 126ms
QT/QTc: 386/462ms
P/QRS/T as: 20/6/10 grd
HF: 86 bpm

sinusaritmie
matige intraventriculaire geleidingsvertraging
bevindingen van twijfelachtige pathologische betekenis

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • R B avatar
    Bedankt voor je reactie .Het is fijn om even iemand te horen die mijn hoop kan bevestigen dat er eigenlijk niks veranderd is. Er zijn natuurlijk meerdere aspecten die komen kijken bij bijvoorbeeld een LBTB en andere afwijkingen. Dan is het gewoon jammer dat een bedrijfsarts, die ook aangeeft dat ECG's niet haar sterkste punt waren, je dan zoveel onrust kan geven.Want als jullie het ECG zo zien, valt er dus niet heel veel speciaals op? Het enige waar ik nu nog last van heb is draaierigheid en vermoeidheid af en toe, maar dat kan ook de vitamine D zijn welke nog niet op pijl is... dus gewoon doorgaan waar we gebleven waren.

    0
  • F S avatar
    Ik heb even teruggekeken in je eerdere vragen waar je ook je gegevens van je ECG beschrijft. Afgaande op je omschrijving toen is er niets veranderd in je geleiding. Destijds is er uitgebreid gekeken naar je hart en geconstateerd dat er geen structurele problemen zijn. Overigens is een geleidingsvertraging in heel veel gevallen van geen betekenis. Dus probeer vooral om terug te gaan naar de staat waarin je je voelde voor deze keuring en houd je vast aan wat je cardioloog je toen heeft verteld!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy