// Zorg algemeen

Uitslag door Bisoprolol ?

Hallo,

2 november 2015 heb ik een mechanische mitralisklep gekregen, hiervoor moet ik Marcoumar, Emconcor en Amlor gebruiken. Een tijdje na het gebruik kreeg ik last van uitslag in het gezicht, achteraf bleek dit Lupus timide te zijn, volgens de dermatoloog en reumatoloog had dit niets met de medicatie te maken.

Mijn dokter had enkele maanden geleden gevraagd of ik akkoord was met de 'witte produkten', zijnde Bisoprolol en amlorpidine, dit leek me geen kwaad te kunnen en ik had hier in toegestemd, doch ben ik onlangs verhuisd en van apotheker gewisseld, deze had Bisoprolol van een ander merk (Sandoz) en de dag na het eerste gebruik stond heel mijn rug vol met dikke uitslag, volgens de apotheker kan dit niet komen door het gebruik van een ander merk maar ik heb me toch maar alvast terug Emconcor laten voorschrijven. Heb je dit nog al gehoord, dat dit kan gebeuren?

Kan het dat die lupus timide toch getriggered wordt door de medicatie?

Groet,

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • J C avatar
    Volgens de dermatoloog en reumatoloog wordt het getriggerd door de zon terwijl ik zelden in de zon kom. Ik doe aan krachtsport en merk dat ik elke keer op de zwaarste dag meer uitslag krijg maar volgens hun kan dat dus niet, terwijl ik het nota bene wel zelf merk!Ik ben weer geswitched naar Emconcor maar het verbeterd niet, integendeel, het is momenteel zelfs slechter.Ik snap ook niet goed waarom ik geen medicatie krijg om het te behandelen, op een lotion met cortisone na maar dat helpt ook al niet meer. Het vertrouwen in de dermatoloog ben ik ondertussen kwijt en weet niet wat ik nog moet doen nu...

    0
  • F S avatar
    De vraag of de lupus getriggered kan worden door medicatie is meer een vraag voor de dermatoloog. Het komt voor dat mensen reactie hebben op een medicijn van producent A en geen probleem ervaren bij producent B dit heeft dan doorgaans met de hulpstoffen te maken die gebruikt worden bij de productie. Daarom is het ook mogelijk om een specifiek merk voor te laten schrijven door een arts. Hier moet wel een goede reden voor zijn. Ik hoop at je klachten met het gebruik van de emcor weer verdwijnen

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy