// Zorg algemeen

Tweede ablatie

Beste dokter,

Bijna een half jaar geleden ben ik geableerd voor flutter en boezemfibrilleren. Helaas heb ik na ruim 5 maanden toch weer een flinke aanval van fibrilleren gehad.

Nu sta ik (bijna) gepland voor een tweede ablatie in Eindhoven.

Kunt u in het kort vertellen in hoeverre een tweede ablatie verschilt van een eerste? Ik meen een keer gelezen te hebben dat voor een tweede ablatie sowieso niet de cryo-techniek wordt gebruikt. Krijg je voor een 2e ablatie ook een roesje (vond ik bij de eerste wel prettig)? Wordt de ablatie voor de flutter ook nog een keer extra gecontroleerd?

Met vriendelijke groeten,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • M B avatar
    dokter,Vriendelijk bedankt voor uw snelle reactie. Ik hoop dat na de 2e ingreep het boezemfibrilleren wel is verholpen. We doen allemaal ons best en hopen het :-)

    0
  • L D avatar
    Voor u is de ingreep het zelfde als bij de eerste keer. Het vindt plaats onder sedatie (u slaapt). Alleen, de techniek die wij gebruiken is anders. Het is juist niet met de cryo-ballon. Bij een 2e procedure zoeken we specifiek naar de plekjes waar het litteken rondom de longaderen niet volledig is, en ableren alleen op die plekjes. Verder zal de linker boezem verder onderzocht worden op verbindweefseling (zie je vaker bij boezemfibrilleren en kan ook boezemfibrilleren veroorzaken); dit wordt dan ook aanvullend behandeld. Dit vereist wel een extra catheter, waardoor we wel vaak ook de linker lies nodig hebben. Uiteraard wordt litteken voor de flutter gecontroleerd, want dat is 1 minuut werk.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy