// Zorg algemeen

Tussen de oren?

Hallo, Ik heb een jaar geleden een voorwandinfarct gehad dat weinig hartschade heeft veroorzaakt. Er is 1 stent geplaatst. Er waren nog wel wat andere kranslagaders vernauwd, maar nog niet zo erg dat daar ook een stent in moest. Ik gebruik momenteel atorvastatine 10 mg, acetylsalicyzuur, perindopril, pantoprazol en triamtereen. Ik wandel elke dag 10.000 stappen, doe 2x per week aan gewichtstraining, eet gezond en rook niet meer sinds het infarct. Cholesterol en verdere bloedwaarden zijn beter dan goed. Mijn algehele conditie is beter dan voor het infarct. En toch heb ik me nooit meer zo goed als voor het infarct gevoeld. Ik voel me regelmatig slap, moe en heb altijd wel druk en/of steekjes in de borststreek. Inmiddels al weer zo'n 4 keer terug geweest in het ziekenhuis; hartfilmpjes gemaakt. Blijkt echter steeds niets te zijn. Het vervelende is dat ik toch echt die druk en die steekjes voel en ik zo snel geen aanwijsbare stress kan benoemen waardoor ik zou gaan hyperen en deze klachten dus zelf veroorzaak. Enig idee? Ik word er zo langzamerhand zo moe van en voel me bezwaard om weer aan te kloppen bij de huisarts.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


5 REACTIES

 • mensen, Ik ben 53 jaar. Heb op mijn 51e een hartinfarct (voorwand) gehad. Er is een stent gezet en er is verder geen of verwaarloosbare hartschade. Ik heb 15 jaar gerookt. Ik had een verhoogde bloeddruk (95-140), een verhoogd cholesterol (tot 5.8) Ik heb sinds mijn 40e bij de huisarts over moeheid geklaagd. Nu 2,5 jaar nĂ¡ het infarct heb ik op eigen initiatief een slaaptest ondergaan en blijk ik per 6,5 uur slaap zo'n 100 apneus (gem. 20 sec./langste 55 sec) en 70 hypopneus (gem. 30 sec/ langste 75 sec) te hebben. Het is heel teleustellend dat ik aan de ene kant alles doe om gezond te blijven (Mijn chol. is 3. Mijn bloeddruk is 75-115. Mijn gewicht is 85 bij lengte van 1.85. Ik sport en wandel veel) en aan de andere kant saboteert die apneu de boel.Nu is mijn vraag; waarom zit deze slaaptest niet in het protocol na het krijgen van een hartinfarct, aangezien slaapneu mijn kransslagaderverkalking in de hand werkt. Of zijn de gevolgen van slaapapneu op mijn kransslagaders te verwaarlozen?

  0
 • R d avatar
  "Geenszins tussen de oren"Zesentwintig jaar geleden mijn eerste stent gekregen. Nu vele stents,bypasses, lichte infarcten en goede cardiologen in binnen en buitenland rijker durf ik over het grijze gebied dat u aansnijdt iets te zeggen: het zit vaak niet tussen de oren. Na een ingreep als bijvoorbeeld een dottering is er iets aan het hartveranderd. Het hart is een gevoelig orgaan en eigenlijk horen wij er helemaal niet aan te zitten, vertelde mijn cardioloog mij eens.Kleine verandereringen/beschadigingen veroorzaken soms een lichte druk, een gefriemel, een kort moment van zeer lichte AP of een "zwaar" hart. De frequentie is zeer onregelmatig en deze klachten zijn niet inspanningsgebonden. Deze symptomen heb ik al 26 jaar en nemen in frequentie toe na een nieuwe ingreep. Geleidelijk aan wordt die frequentie dan weer minder, maar het verdwijnt nooit helemaal.Deze klachten zijn totaal ongevaarlijk en het enige vervelende er aan is dat ze je alert maken en aan je hartziekte doen denken.Natuurlijk zijn er ook klachten als moeheid, duizeligheid en bijvoorbeeld spierpijn. Dit soort klachten is vaak verbonden methet medicijngebruik. Van een geheel andere orde dus en niet tekoppelen aan bovengenoemde klachten in de hartstreek.Mijn advies is te aanvaarden dat het er gewoon bijhoort en je er nietdruk om maken. Veranderen of intensiveren je klachten dan weet en voel je dat vanzelf en is er maar een weg: naar je cardioloog.Sterkte!

  0
 • A d avatar
  ik herken heel erg heb na stents plaatsing veel meer pijn en branden op mijn borst ik heb syndroom van tietze en slokdarmklachten na gebruik van verschillende medicatie ik voel mij rotter dan voorheen we maken ons zorgen ik slik al jaren maagzuur remmers en nu kreeg ik pantoprazol ik heb het idee dat het niet helpt zijn er mensen die dit herkennen

  0
 • Dank u voor de snelle reactie. De cardioloog heeft in ieder geval niet aangegeven dat mijn klachten van de overige vernauwingen komen. Er hoeven van hem dan ook geen vervolgcontroles te zijn. Het komt er op neer dat ik het vanzelf wel merk als ik weer wat krijg. Hij gaat er van uit dat de pijntjes vanuit het bewegingsapparaat komen. Helaas zijn die pijntjes/steken gesitueerd in het borstgebied waardoor ze mij direct aan het infarct doen denken. Ik wil rationeel best amen dat het idd in het bewegingsapparaat zit. Probleem is dat ik niets kan vinden dat die klachten op zouden kunnen lossen zodat ik niet steeds terugschiet in angst. Zonder deze klachten zou ik psychisch al veel meer afstand van het infarct hebben kunnen nemen.

  0
 • P T avatar
  U doet dus er dus eigenlijk alles aan (en op een zeer goede manier) om zo gezond mogelijk te leven en het risico op een nieuw probleem zo klein mogelijk te maken. Er van uitgaande dat uw hart goed pompt na het infarct, rest de vraag of er nog andere plekken zijn met zuurstoftekort in het hart, u vertelt al dat daar meerdere keren naar gekeken is en dat er niets gevonden is. Heeft u uw cardioloog hier al over gesproken en heeft hij/zij zich al uitgesproken of dit wel of niet van het hart kan komen? Als deze op basis van de onderzoeken stelt dat de klachten niet van het hart zijn, dan kunt u er misschien op een andere manier mee verder. Dan is geruststelling misschien wel het belangrijkste.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy