// Zorg algemeen

Trillingen rond hartstreek

Ik ben sinds 2006 bekend met Atrium Fibrilleren. Sinds 2010 werd het erger en had ik 4x per week een hele nacht last van. Slapen deed ik hierdoor slecht. Slik nu Flecainide 200mg, Emcor 5 mg en ascal 80 mg. Eerder gebruikte Sotalol werkte niet en ook niet flecainide 150 mg. Sinds een maand of 2 heb ik veel last van een trillend gevoel rond hartstreek. Het is geen AF, hartslag is ook goed. Het best kan ik het vergelijken als het beetpakken van een stroomdraad waarmee men ook een trillend gevoel in het lichaam krijgt. Op ECG is niks te zien terwijl duidelijk die trilling aanwezig was. Ik heb nu i.p.v. Verapamil nu Emcor gekregen om te kijken of dat beter werkt en er geen last meer is van trilling. Helaas blijft de trilling. Wie o wie kan me vertellen wat ik nu nog kan doen want die trillingen houdt me uit mijn slaap. Kan dit mogelijk door het hart of bloedvaten veroorzaakt worden ?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


12 REACTIES

  • W J avatar
    Nu ben ik toch ook nieuwsgierig of je hier ook schokken bij voelt?Ik heb zelf een rustige hartslag (ben geopereerd voor boezemfibrilleren ), maar de schokken en duwtjes, kan het niet anders omschrijven zijn heel erg vervelend.Hoor graag reacties

    0
  • w t avatar
    Uw verhaal komt mij heel bekend voor. .Ik ben tot de conclusie gekomen dat de trillingen vanuit mijn darmen of maag komen .Ik heb duidelijk meer last van als ik lucht of gas in mijn darmen heb. Ook als ik op mijn linker zijde lig heb ik eerder last. Ik ben van overtuigd dat ik het syndroom van Roemheld heb {zie internet omdat dit fenomeen daar besproken word} maar als ik met mijn cardioloog hierover wil hebben kijkt hij mij alleen glazig aan en gaat er niet op in.Ik ervaar de trillingen als een soort zoemen dat door mijn lijf trekt. Ik zie in Nederland weinig over de syndroom van Roemheld maar het schijnt dat in het buitenland veel meer aandacht aan word gegeven. Veel van de info op internet is dan ook in Engels.

    0
  • P P avatar
    Dank voor de berichten. Pijn heb ik niet bij die trillingen dus is mijn inziens de ziekte van Tietze uitgesloten.Wel had ik last van pijn tussen schouderbladen maar deze zouden mogelijk veroorzaakt worden aldus huisarts door de maag. Na het slikken van Omeprazol weinig tot geen geen pijn meer gehad tussen schouderbladen.ps: trillingen nog steeds aanwezig.

    0
  • M v avatar
    Nog even een aanvulling. Ik vergeet te vermelden dat ik behoorlijke pijnen heb aan de ribben onder mijn linkerborst. Die gaan weer weg en verplaatsen zich naar andere rib. Ook behoorlijke pijnen onder schouderbladen.

    0
  • M v avatar
    Ook ik heb al geruime tijd deze verschijnselen. Ben een vrouw van 61 en lijdt aan coronaire spasmen sinds juli 2014. Na hartrevalidatie in februari 2015 begonnen deze trillingen af en toe en alleen aan de linkerkant. In april werd het erger (dagelijks) en kon ik er ook niet meer van slapen. Alleen liggen op mijn rechterzijde gaf wat verlichting. Mijn cardioloog heeft mij toen weer een fietstest laten doen en deze was goed. Toen een MRI van het hart en de uitslag was ook goed. Hij vermoedde dat het meer iets te maken had met gewrichten en spieren en verwees mij via huisarts naar fysio. Na een aantal sessies die geen verbetering opleverden stuurde mijn fysiotherapeut mij weer naar de huisarts. Deze heeft een aantal testen gedaan en kwam met de diagnose syndroom of ziekte van Tietze, een reumatische aandoening. Door bloedonderzoek kan je deze ziekte niet aantonen. Hij heeft mij de symptomen en klachten laten zien en het werd voor mij heel herkenbaar. Ook een - alhoewel geen fijne kwaal- een geruststelling dat er niets mis is met mijn hart. Deze info wilde ik jullie niet onthouden.

    0
  • T H avatar
    Sinds 2008 heb ik last van Atrium Fibrilleren. Dit wordt behandeld met 200 mg Flecainide , metoprolol en sinds kort Pradaxa.Ook ik heb van die rare trillingen , Ik voel het alsof er luchtbellen langs mijn hart borrelen, soms wordt ik er misselijk van Op een ECG is vervolgens niets te zien wat afwijkt ! Het rare is , dat sinds ik Pradaxa gebruik ( nu een jaar ) het rare gevoel niet of nauwelijks meer voorkomt .

    0
  • D B avatar
    Ik heb het afgelopen jaar zes cardioversies ondergaan. Nu zijn mijn medicijnen met goed gevolg aangepast. De trilling die je beschrijft heb ik ook. Alleen bij het wakker worden en na een halfuurtje is het weg. Mijn cardioloog zegt, dat hij nog nooit van dit fenomeen gehoord heeft.Ik ben benieuwd naar meer reacties.

    0
  • W e avatar
    Ik heb hier ook veel last van en bij mij is er ook nog een soort gonzen in het lichaam erbij. Het gevoel zit bij mij vooral rond het middenrif maar het komt vanaf mijn linker schouder over de borst en dan naar waar je slokdarm door het middenrif gaat. Ik heb al veel onderzoeken in die regio gehad maar er is nooit wat gevonden. De ene zegt spastische darmen weer een andere slokdarm maar de meeste zeggen helemaal niks want ze kunnen het niet verklaren. Ikzelf heb het idee dat het een spier of zenuw is die spastische aan het trillen is. Er is weinig aan te doen behalve het te accepteren en weten dat het geen invloed op je hart heeft.

    0
  • O v avatar
    Ook ik ben bekend met dit fenomeen. Cardioloog en Internist en Uroloog bieden geen soelaas.Ik onderzoek nu of een ademhalings stoornis en mischien ook wel een verstoring in het zuur/base evenwicht de oorzaal zou kunnen zijn. Ik weet nog niets zeker, maar enige aanpassingen aan mijn diet en manier van ademhalen zorgen wel voor een aanzienlijke vermindering van de trillingen.Misschien dat we enkele omstandigheden die specifiek zijn met elkaar kunnen vergelijken?Groetjes

    0
  • P P avatar
    Dank u voor de reacties.De trillingen voel ik niet met de hand op mijn borst.Bij laatste ECG die ik heb laten maken ivm die trillingen, is wel geconstateerd dat het hartritme een klein beetje onregelmatig was , dit zou mogelijk komen door het ademen !Het vervelende is, dat ik mijn hele leven een forse hartslag heb gehad.De één voelt zijn hart meer dan de ander zei de huisarts altijd.U begrijpt dat ik hierdoor elke hartklopping/overslag e.d. voelt. groet

    0
  • H O avatar
    Ook ik ben bekend met dit fenomeen. Zelf heb ik inappropriate sinustachycardie (te snel werkende sinusknoop). Ik probeer al jaren achter te komen wat dat trillen veroorzaakt omdat ik mij dan ook ontzettend beroerd bij kon voelen en niet meer kon functioneren, maar ook mij kon geen cardioloog of internist een duidelijk antwoord geven omdat op de ECG niets te zien was. Na ablatie van de sinusknoop heb ik nu een pacemaker en die werkt voor 98 %. Ook daarmee krijg ik nu steeds vaker bij lichte inspanning ineens dit gevoel, wordt erg kortademig en moet rustig aan doen. Mij valt nu op, dat mijn sinusknoop bij lichte inspanning weer af en toe werkt, de pols wordt ineens ca. 20 slagen hoger en zakt dan ook weer ineens terug naar de 'starre' pacemakerinstelling (dit heb ik opgetekend door een hartslagmeter). Dit trillend gevoel heb ik aan het begin van deze 'ritmeverandering' ook en wordt ik dan ook weer erg kortademig. Misschien is dit een insteek om er achter te komen, wat geprikkeld wordt?

    0
  • L D avatar
    Wellicht is het ook interessant om de reacties van andere patiënten te horen. Als cardioloog kan ik u vertellen dat als het ECG normaal is op het moment van uw klachten, dat dan het hart geen verklaring kan zijn. Het heeft dan volgens mij ook geen zin om de medicijnen te veranderen. Ik zou de verklaring buiten uw hart zoeken. Trillingen van de tussenribspieren kunnen ook optreden. Voelt u ze ook als u uw hand er op legt?

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy